"Apple": sensoriniai „ultrabookai“ – tai tas pats, kas apjungti šaldytuvą ir skrudintuvę  (5)

Kompanijos "Apple" ataskaitinėje konferencijoje įmonės vykdomasis direktorius Tim Cook gana smarkiai iškritikavo idėją apjungti "ultrabookus" ir sensorinį ekraną, teigdamas, jog "Apple" tokių gaminių kurti "tikrai nesiims", ir tokius hibridinius gaminius palygino su siekiu apjungti šaldytuvus ir skrudintuves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jam buvo užduotas klausimas, kodėl "Apple" nenori apjungti "iPad" ir "MacBook Air", kaip tai ketina padaryti "Intel" ir "Microsoft" ultrabookuose su "Windows 8", Tim Cook atsakė, jog čia kalbama apie privalomus kompromisus. T. Cook teigimu, bandymai įtikti visiems iš karto greitai gali pavirsti „neįtikimu niekam“ – galimybė apjungti įvairių tipų įrenginius visai neverčia to daryti. „Jums reikia daryti tokius kompromisus, jog galiausiai neįtiksite niekam“, – pažymėjo jis. „Teoriškai galima apjungti skrudintuvę ir šaldytuvą, tačiau rezultatas vargu, ar patiks vartotojui.“ Planšetiniai kompiuteriai, tokie kaip "iPad", veikia (plačiąja prasme) todėl, jog jų funkcionalumas pakankamai platus, tai leidžia juos panaudoti gana įvairiose srityse: švietimo sistemoje, versle ir t.t. "MacBook Air" patraukia žmones, kurie turi kiek kitokius poreikius, tačiau bandant apjungti kelių tipų įrenginius, yra didelė tikimybė, jog teks kažką labai smarkiai paaukoti. T. Cook pridūrė, jog Apple neketina sutikti su kompromisais. „Kiti, jiems pageidaujant, gali eiti šiuo keliu“, – teigė jis, aiškiai šią frazę taikydamas Microsoft. "Apple" siekis sukurti aiškią takoskyrą tarp iOS ir OS X produktų buvo gana akivaizdus, tik pasirodžius originaliajam "iPad" 2010 metais. Apple planšetiniame kompiuteryje sąmoningai neįdiegta pelės įvestis. T. Cook praėjusioje konferencijoje pabrėžė, jog jo kompanija mato didžiulį planšetinių kompiuterių rinkos potencialą, ir tai suprato dar iki "iPad" debiuto, kai buvo atliekami vidiniai testai, parodę tokio įrenginio naudą. "Apple" vadovo teigimu, ekosistema tampa vis platesnė, o naujų "Apple" produktų pasirodymas suteikia vis naujus vystymosi impulsus, todėl augimo ribojimų horizonte vis dar nematyti. Tim Cook pridūrė, jog per pirmus du "iPad" egzistavimo metus kompanijai pavyko parduoti 67 mln. šių planšetinių kompiuterių, taip pat paminėjo analitikų iš IDC, "Gartner" ir "Forrester" tyrimų duomenis, kurie rodo, jog planšečių rinka per artimiausius trejus metus išaugs iki 300 mln. vienetų per metus. Beje, T. Cook mano, jog tokios tradicinės sistemos, kaip "MacBook Air", taip pat turi didelį potencialą, o kompanija ir toliau laikysis inovacinio požiūrio šiame segmente. "Microsoft" bando pozicionuoti savo naują operacinę sistemą "Windows 8" kiek kitokiu kampu, vadindama šią OS produktu „be kompromisų“, kuriame vartotojai gaus visus sensorinio ekrano privalumus, tačiau išsaugos suderinamumą su stacionarios sistemoms skirtomis programomis. Stebėtojai vis tik "Windows 8" jau pavadino „permirkusia kompromisais“, kadangi vartotojams su sensorinius ekranus turinčiais įrenginiais teks nuolat migruoti tarp Metro ir dabar įprasto darbastalio, jei bus norima atlikti įprastus konfigūravimo veiksmus. Kiek tai patogu, parodys "Windows 8" populiarumo statistika, o iki to laiko teks palaukti.

Beje, tie, kas naudos "Windows 8 RT" su ARM planšetiniais kompiuteriais, neturės galimybės pasinaudoti didžiule gausybe jau esamos "Windows" programinės įrangos. Tokiu būdu "Windows 8" ARM planšetės bus artimesnės "iPad" koncepcijai, tačiau neturės tokio privalumo, kaip milžiniška iOS aplikacijų ekosistema.

Kai "Apple" 2010 metų rudenį pristatė antros kartos plonuosius "MacBook Air", kompanija taip pat palietė temą, kodėl šie nešiojami kompiuteriai negavo sensorinių ekranų. Kompanijos iš Kupertino teigimu, tradicinių nešiojamų kompiuterių ekranas paprastai būna beveik vertikalioje padėtyje, o tai labai vargina rankas, esant tiesioginei sensorinei įvesčiai. Taigi "Apple" priėmė sprendimą įdiegti gana didelį lietimui jautrų laukelį, vietoj to, kad paprastas ekranas būtų pakeistas sensoriniu.

Beje, šiuo metu egzistuoja nemažai Windows nešiojamų kompiuterių ir PC-monoblokų, kurie turi sensorinius ekranus, tačiau iki šiol tokios sistemos išlieka nišiniais produktais. Galbūt su "Windows 8" pasirodymu situacija pasikeis, o "Microsoft" ir "Intel" pozicijos kritika iš "Apple" pusės nepasiteisins. Aišku, tą parodys tik laikas, o laukti liko visai neilgai – "Windows 8" ir pirmųjų sistemų su ja debiutas laukiamas jau šį rudenį – rugsėjo arba spalio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: