„Kaspersky Lab“ įkūrėjas „pasveikino“ „Apple“ atvykus į virusų pasaulį  (43)

Bendraudamas su leidinio „Computer Business Review“ žurnalistais, kompanijos „Kaspersky Lab“ įkūrėjas E. Kasperskis pareiškė, jog jo manymu, korporacija „Apple“, kalbant apie saugumą, nuo „Microsoft“ atsilieka maždaug 10 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas kibernetinio saugumo ekspertas taip pat pažymėjo, jog kenkėjiško kodo variacijų, skirtų „Mac“ sistemoms, pagausėjimas – tai tik „laiko ir rinkos dalies klausimas“;, kadangi kibernetiniai nusikaltėliai žiūri į šią platformą kaip labai patrauklią savo veiklai. „Dabar jų padaugėjo, ir tai yra ne tik 'Flashback' ar 'Flashfake'. „Mac“, sveikas atvykęs į „Microsoft“ pasaulį! Šis pasaulis pilnas kenkėjiško kodo“;, – pareiškė „Kaspersky Lab“ įkūrėjas.

„Apple“ patenka į pasaulį, kuriame „Microsoft“ gyvena jau dešimtmetį: atnaujinimai, saugumo skylių „užlopymai“; ir t.nbsp;t. Dabar mes tikimės sulaukti dar daugiau kenkėjų, kadangi kibernetiniai nusikaltėliai mokosi iš savo sėkmingos patirties, o atvejis su 'Flashback' kaip tik toks ir buvo“, – teigė E. Kasperskis, kalbėdamas apie neseną istoriją, kai buvo atrastas maždaug 550 tūkst. užkrėstų(botnet).

„Greitai jie supras, jog jie turi tokių pačių problemų, kurios pradėjo kankinti „Microsoft“ maždaug prieš dešimt – dvylika metų. Jiems teks pakeisti savo atnaujinimų publikavimo ciklą, ir jie bus priversti investuoti daugiau į kodo auditą, kad šis taptų saugesnis ir patikimesnis“, – toliau tęsė „Kaspersky Lab“ įkūrėjas, ne kartą kritikavęs „Apple“ už trijų mėnesių atnaujinimų pasirodymo ciklą (tiek laiko paprastai „Apple“ skiria surastai operacinės sistemos saugumo skylei užlopyti).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (43)

Susijusios žymos: