Australų milijardierius ketina statyti „Titaniką 2“  (4)

Praėjus šimtui metų po „Titaniko“ katastrofos vienas australų milijardierius ketina statyti modernią legendinio laivo kopiją, praneša agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau 2016 metais "Titanikas 2" turėtų išplaukti į pirmąją savo kelionę iš Didžiosios Britanijos į Niujorką, pirmadienį sakė kalnakasybos pramonėje dirbantis Clive'as Palemeris. Laivą statys viena Kinijos laivų statybos kompanija.

270 metrų ilgio, 53 metrų aukščio ir 400 tūkst. tonų svorio laivas atrodys kaip originalas, tačiau atitiks naujausius technikos standartus. Planuojami devyni deniai su 840 kajučių.

Naujoji C. Palemerio laivybos kompanija "Blue Star Line Pty" įgaliojo "CSC Jinling Shipyard" atlikti "Titanko 2" statybos ir koordinavimo darbus Kinijoje.

Paklaustas, ar laivas nenuskęs, C. Palemeris žurnalistams atsakė: "Žinoma, jis nuskęs, jeigu jame žiojės skylė, bet jis bus sukonstruotas be skylių. Tai bus modernus laivas, aprūpintas visomis būtinomis technologijomis siekiant užtikrinti, kad tai neįvyks. Bet žinoma, jeigu būsite tokie prietaringi, niekad nežinosite, kas gali nutikti".

"Titanikas" nuskendo 1912 metų naktį į balandžio 15-ąją, kai plaukdamas į Niujorką iš Southamptono (Didžioji Britanija) kliudė ledkalnį. Tada žuvo daugiau kaip 1 500 laive buvusių žmonių iš 2 200.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(8)
(0)
(4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: