Žmogus-raketa pasiskraidė virš Rio de Žaneiro (Video)  (0)

„Jetman“ vardu pasaulyje žinomas Yves Rossy trečiadienį virš Rio de Žaneiro iššoko iš sraigtasparnio, už nugaros užkūrė keturis reaktyvinius variklius ir visu greičiu nurūko link vandenyno. Po daugiau nei 11 minučių trukusio skrydžio šveicaras nusileido Kopakabanos paplūdimyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidutinis skrydžio aukštis – 1,2 kilometro. Nei skrydžio metu, nei po jo nebuvo pranešta apie jokius nesklandumus. Buvęs naikintuvo pilotas Y. Rossy patikino, kad skrydis buvo visiškai saugus. Tačiau tuo sunku patikėti, žinant, kad už šveicaro nugaros kabo galingi reaktyviniai varikliai, o šios transporto priemonės vairas – piloto kūnas. Prietaisais valdomas tik įrenginio greitis.

Apie Y.Rossy rašėme ne kartą. Analogų neturintį projektą Y.Rossy vystyti pradėjo prieš 19 metų, o pirmą kartą įspūdingu skrydžių išgarsėjo prieš ketverius metus, kai perskrido Lamanšą. Vėliau buvo įvykdytas ne vienas sudėtingas skrydis. Tiesa, ne visi skrydžiai buvo sėkmingi.

„Tokiems skrydžiams nelengva surasti gražesnį miestą nei Rio. Didžiausią įspūdį paliko skrydis pro garsiąją Kristaus statulą. Ypatinga akimirka atsidurti akis į akį su tokiu taikos simboliu“, – po skrydžio Rio de Žaneire sakė Y.Rossy.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)