Robotams nepavyko įveikti KTU trasos ir pasiimti maišo su 9 tūkst. eurų (Video)  (31)

Kauno technologijos universitete (KTU) ketvirtadienį surengtos antrosios „Robotų intelekto“ lenktynės, kurių pagrindinis prizas siekė 9 tūkst. eurų. Prie starto linijos stojo 10 komandų su paruoštais autonominiais robotais, tačiau per tris valandas nė vienas robotas trasos neįveikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint laimėti pagrindinį prizą, robotams reikėjo įveikti 300 metrų kliūčių ruožą, paimti maišelį su „pinigais“ ir grįžti atgal į starto liniją. Tačiau ši užduotis robotams buvo per sunki. Taip pat komandos galėjo laimėti mažąjį prizą 500 eurų. Jis laukė kur kas arčiau, vos už keliasdešimties metrų. Dvi komandos - Lenkijos ir VGTU - nors ir pažeisdamos taisykles, mažąjį prizą pasiekė. Teisėjai nusprendė pažeidimus ignoruoti ir šios dvi komandos pasidalijo 500 eurų. Vaizdo bei infraraudonųjų spindulių kameromis, GPS sistemomis apginkluoti robotai startavo iš anksto užprogramuoti, o išleidus į kliūčių ruožą komandos į robotų valdymą kištis negalėjo. Kiekviena komanda galėjo startuoti tris kartus. Varžybos „Robotų intelektas“ rengiamos antrą kartą. Pernykštis autonominių robotų sambūris sulaukė didelio dalyvių ir žiūrovų susidomėjimo, nors nė vienas robotas nepasiekė tikslo. Arčiausiai jo buvo Estijos komandos robotas.

Šiemet varžybose dalyvavo Lenkijos bei Slovakijos komandos bei Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, KTU gimnazijos, KTU ir KTU Panevėžio instituto robotų kūrėjų komandos.

Be pagrindinės varžybų dalies, robotai varžėsi ir linijos sekimo, kamuoliuko gabenimo ir labirinto rungtyse. Fragmentus iš šių varžybų galite pamatyti tolesniame video:


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Paulius Garkauskas
(2)
(0)
(1)

Komentarai (31)

Susijusios žymos: