2017 m. "Android" užims pusę išmaniųjų telefonų rinkos  (0)

Analitikų kompanija "Ovum" išplatino pranešimą, kuriame kalbama apie pasaulinę išmaniųjų telefonų rinką iki pat 2017 metų. Ataskaitoje teigiama, jog "Android" OS valdomi išmanieji telefonai sudarys daugiau kaip pusę visų šio tipo įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosios kompanijos skaičiavimu, 2011 metais išmaniųjų telefonų pardavimai pasiekė 491,4 mln. vienetų, o tai yra 61,3% daugiau, nei 2010 metais, kaip šių įrenginių rinka siekė 304,7 mln. vienetų. "Ovum" analitikai mano, jog vidutinis išmaniųjų telefonų pardavimų tempas kasmet sieks nei daug, nei mažai – maždaug 24,9%. Tokiu būdu 2017 metais šių įrenginių rinka pasieks net 1,7 mlrd. vienetų, o tai iš tiesų yra įspūdingi skaičiai.

2010 metais mobilių įrenginių su operacine sistema "Android" dalis pasaulinėje rinkoje siekė 17%, tuo tarpu 2011 metais ji pasiekė 44%. 2017 metais, kaip teigia Ovum ekspertai, šis rodiklis išaugs iki 48%.

Tuo pačiu metu per artimiausius penkerius metus iOS įrenginių užimama rinkos dalis padidės nuo dabartinių 23% iki 27%. Tokiu būdu, Apple išmanieji telefonai ir Android mobilūs įrenginiai užims tris ketvirtadalius pasaulinės rinkos.

Iš ataskaitos taip pat aiškėja, jog išmaniųjų telefonų su Microsoft operacine sistema Windows Phone dalis 2017 metais išaugs iki maždaug 13%. Taigi toks rodiklis turėtų tenkinti programinės įrangos gigantą, kuris nuolat deklaruoja, jog siekia užimti trečią vietą po Android ir iOS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: