„Micron“ paskelbė pradėsianti gaminti DDR4 RAM modulius  (0)

Nors DDR4 operatyviosios atminties moduliai dar nesulaukė oficialių specifikacijų, „Micron“ jau suskubo juos gaminti ir tikisi šioje rinkoje ankščiau už visus išsiveržti į priekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitė "Micron" paskelbė apie savo pastangas, bei paminėjo, jog mėginius jau išsiuntė pagrindiniams partneriams, o gamybą tikisi pradėti dar iki rugsėjo mėnesio.

4 Gb x8 operatyviosios atminties komponentas yra sukurtas 30 nm technologijos pagrindu, kuris ir bus pirmasis DDR4 modulis. „Micron“ taip pat išleis x6, x16, x32 dalis, kurios gali pasiekti 2400 MT/s spartą. Vėliau tikimasi išleisti ir industrijos standartu tapusius 3200 MT/s spartos modulius.

Verta paminėti, kad „Micron“ paskelbė apie savo planus beveik po 7 mėnesių, kai su „Samsung“ subūrė „Hybrid Memory Cube (HMC)“ konsorciumą. Šis konsorciumas yra grupė kompanijų, kurios pasiryžusios sukurti naują hibridinės atminties kubo standartą (HMC). Šis standartas turėtų pranašumą prieš DDR3 atminties modulį keliose sferose: būtų greitesnis, užimtų 90 procentų mažiau vietos ir vartotų 70 procentų mažiau energijos. Konsorciumas taip pat teigia, kad MHC standartas pasiūlytų daugiau potencialo nei DDR3 ar DDR4 atminties moduliai, tačiau kaip matome, „Micron“ turi ambicijų ir su DDR4 moduliais.

Šios industrijos standartams nustatinėti labiausiai įtakos turi „JEDEC“, tačiau jie dar nepaskelbė oficialių DDR4 atminties modulių standarto. „Micron DRAM Solutions Group“ viceprezidentas Brian Shirley teigia, kad „Micron“ DDR4 moduliai gali visiškai atitikti netrukus pasirodysiančius standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: