„Apple“ sutiko pagerinti „Foxconn“ gamyklose dirbančių kinų darbo sąlygas  (12)

Kompanija „Apple“ savanoriškai sutiko pasidalinti su korporacija „Foxconn“ tomis išlaidomis, kurios bus skirtos kompanijos gamyklose dirbančių kinų darbo sąlygoms gerinti. Šis faktas tikrai įdomus tuo, jog „Apple“ yra tik „Foxconn“ klientas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, paskutiniu metu kompanijos iš Kupertino kliento statusas visiškai neapsaugojo nuo didėjančios kritikos iš žmogaus teisių gynėjų pusės. Pastarieji kaltina tiek amerikiečių, tiek ir kinų kompaniją nepatenkinamomis darbo sąlygomis gamyklose, kuriose surinkinėjami „Apple“ produktai „iPhone“ ir „iPad“ ir kurių darbuotojai nuolat imasi streikų bei grasina savižudybėmis.

„Foxconn“ prezidentas Terry Gou mano, jog jo kompanija kritikuojama nepelnytai, kadangi kovai su negatyviais gamybiniais faktoriais skiriamos tikrai daug finansų. Be to, „Foxconn“ vadovo teigimu, darbo sąlygų gerinimas didina konkurencingumą, o taip pat personalą padaro laimingesnį. Kol kas neaišku, kiek kainuos kompanijoms darbo sąlygų „Foxconn“ gamyklose gerinimas ir kaip bus pasidalinta išlaidų našta.

Priminsime, jog abi kompanijos pasistengė išspręsti nepatenkintų kinų darbuotojų klausimą iš karto keliomis kryptimis. „Foxconn“ vadovybė šių metų pradžioje pakėlė darbuotojams atlyginimą nuo 16 % iki 25 %, kartu pažymėjo, jog tai yra jau trečias toks darbo užmokesčio padidinimas nuo 2010 metų. Be to, kovo mėnesį „Apple“ ir „Foxconn“ pasiekė susitarimą, jog reikia į darbą priimti dar apie 10 tūkst. darbuotojų, kurie turėtų sutrumpinti dabartinių darbuotojų viršvalandžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: