IBM uždraudė darbuotojams darbe naudotis „Apple Siri“ ir „iCloud“  (0)

Panašu, jog nemeile „Apple“ produktams „serga“ ne tik „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris, kurio vadovaujamos kompanijos darbuotojai, turintys „iPhone“, vengia viešai su juo pasirodyti savo vadovo akiratyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ darbuotojai dar gerai prisimena atvejį, kai telefonu „iPhone“ besididžiuojantį vieną iš jų pamatęs ponas Ballmeris griebė jo išmanųjį „obuolį“ ir tėškė jį į žemę.

Galbūt tokių scenų niekada neįvyks IBM korporacijoje, tačiau šios vadovybė taip pat nusprendė, jog nuo šiol čia dirbantys žmonės negalės naudotis „Apple“ sukurtu balsu valdomu asmeniniu asistentu „Siri“. Tai padaryta saugumo sumetimais, kadangi visi šiam pagalbininkui sudiktuojami duomenys įrašomi ir persiunčiami į „Apple“ duomenų centrą. Turbūt nujaučiate, ką tai reiškia?

IBM informacinių technologijų padalinio vadovė Jeanette Horan pareiškė, jog draudimas buvo priimtas dėl kompanijos vadovybės nuogąstavimų, jog įrašyti pokalbiai su „Siri“ (o galbūt ir visi pokalbiai per „iPhone“ su „Siri“ palaikymu) gali būti išsaugoti „Apple“ serveriuose, o tai gali grėsti komercinių paslapčių atskleidimu. Keletas šimtų apklaustų IBM darbuotojų, kurie naudoja „iPhone 4S“ net nežinojo apie galimus pavojus, naudojant mobiliąsias programas.

IBM atstovė prisipažino, jog jos kompanija labai konservatyviai žvelgia į viską, kas gali turėti įtakos informacijos saugumui. „Tokia jau mūsų verslo aplinka“, – teigė Jeanette Horan. Natūralu, jog „mėlynojo giganto“ darbuotojams uždrausta naudotis ir „Apple“ debesų tarnyba „iCloud“, kurioje galima išsaugoti savo failus. Vietoj to korporacija siūlo pasinaudoti paslauga „MyMobileHub“. Aišku, tai nėra išskirtinis draudimas naudotis tik „Apple“ tarnybomis, kadangi IBM taip pat uždrausta naudotis debesyse esančia failų talpykla „Dropbox“, o galbūt ir kitais panašiais resursais.

Bet kokiu atveju, tarp sveikos saugumo politikos ir paranojos visąlaik yra gana trapi riba. „Siri“ analogų taip pat yra ir „Android“ bei „Windows Phone“ išmaniuosiuose telefonuose. O kur dar visos kitos programos, kurios gali būti potencialiai užkrėstos kenkėjiškomis programomis, o darbuotojai apie tai gali net nežinoti? Turbūt visai nenustebtume, jei IBM galiausiai sukurtų savo išmaniuosius telefonus, kurie veiktų su nuosava operacine sistema, o pati kompanija taptų mobiliojo ryšio operatoriumi savo darbuotojams. Tuomet būtų galima kalbėti apie tikrai aukštesnio lygio saugumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)