JAV specialiosios pajėgos gavo lėktuvus lagaminėliuose (Video)  (1)

Jungtinių Valstijų bendrovė „AeroVironment“ Pentagono užsakymu pagamino miniatiūrinius žvalgybinius bepiločius orlaivius „Wasp AE“, sukurtus specialiosios paskirties dalinių poreikiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie žvalgybiniai orlaiviai telpa į lagaminėlį ir, atlikę užduotį, gali nusileisti ant be kokio paviršiaus, įskaitant vandenį, praneša „DefenceTalk.com“.

„Wasp AE“ sveria vos 1,3 kg ir lengvai išsiardo į kelias dalis, kad jį būtų patogu transportuoti. Jį galima paleisti į orą rankomis. „Wasp AE“ naudoja kompaktišką ir lengvą (275 g) optinę sistemą „Mantis I22“, kokybiškai filmuojančią matomame ir infraraudonųjų spindulių diapazone.

Skelbiama, kad „Wasp AE“ gali išbūti ore 50 minučių ir pasiekti maksimalų 83 km/h greitį. Jo optimalus aukštis žvalgybos operacijų metu siekia 150 metrų, veikimo spindulys – 5 kilometrai.

Pasak leidinio, ši naujos kartos kompaktiška oro žvalgybos priemonė jau įtraukta į JAV karinių oro pajėgų miniatiūrinių UAV – bepiločių orlaivių – įsigijimo programą. Pentagonas su bendrove „AeroVironment“ yra pasirašęs beveik 2,5 mln. dolerių vertės sutartį dėl „Wasp AE“ tiekimo.

„Wasp AE“ yra patobulintas JAV jūrų pėstininkų kopruso specialiosios paskirties daliniams skirto UAV „Wasp“ modelis, sakoma pranešime. Naujasis bepilotis orlaivis suderinamas su kitų UAV skaitmeninio valdymo stotelėmis. „Wasp AE“ gali šifruoto ryšio kanalu transliuoti vaizdą, garsą ir retransliuoti duomenis.

Šiame vaizdo siužete galima pamatyti „Wasp“ naudojimą specialiųjų dalinių operacijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)