Kokią JAV karinę strategiją mato pretendentai į prezidentus?  (6)

JAV prezidentas Barackas Obama ketina siųsti amerikiečių pajėgas tik į neišvengiamus karus. Siųsti dalinius į kovą yra sunkiausias sprendimas, kurį jam, kaip vyriausiajam karinių pajėgų vadui, reikia priimti, pareiškė B. Obama pirmadienį savo kalboje karių kapinėse Erlingtone, skirtoje Veteranų atminimo dienai (Memorial Day), praneša agentūra AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš galiu jums pažadėti, kad niekada to nedarysiu, jei tai nebus visiškai būtina. O jei mes tai darysime, mūsų daliniai turės turėti aiškią misiją ir visišką dėkingos šalies paramą“.

B. Obama neužsiminė apie galimus konfliktus Sirijoje ir Irane, tačiau pirmiausiai kalbėjo apie savo pirmtako George'as W. Bushas pradėtus karus, kurių pabaigos jis siekė savo prezidentavimo metais.

„Praėjus dešimtmečiui po tamsiu karo debesimi mes horizonte matome naujos dienos šviesą“, - kalbėjo B. Obama, turėdamas omenyje jau užbaigtą karių išvedimą iš Irako ir artėjančią misijos Afganistane pabaigą.

Jungtinės Valstijos, anot respublikonų kandidato į prezidentus Mitto Romney, turi likti stipriausia karine galia planetoje.

„Aš norėčiau galėti jums pasakyti, kad pasaulis yra saugi vieta, – pareiškė jis pirmadienį renginyje, skirtame Veteranų atminimo dienai. – Tačiau taip nėra“. Anot M. Romney, JAV reikia pasirinkti – arba žengti „europiečių kelių“ ir vis mažinti savo karines pajėgas, kad būtų galima skirti pinigų socialinėms reikmėms. Arba Amerika privalo įtikinamai apsispręsti būti stipriausia karine galia pasaulyje.

M. Romney laikomas realiausiu kandidatu kovoti su Baracku Obama rudenį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)