„Gorilla Glass“ gamintojas pristatė lankstomą „Willow“ stiklą (Video)  (0)

Bendrovė „Corning“ specializuojasi keramikos ir stiklo produkcijoje, o išmaniųjų telefonų gamintojų akiratyje atsirado po to, kai buvo pradėta naudoti jos sukurtą atsparų smūgiams ir įbrėžimams „Gorilla Glass“ stiklą. Nuo to laiko praėjo penkeri metai ir šiandien bendrovė pristatė lankstomą stiklą pavadinimu „Willow“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Corning Willow“ stiklo storis yra vos 100 mikronų ir dėl šios priežasties yra itin lengvas. Nors iš jo negalima tikėtis tokio paties atsparumo kokį gali pasiūlyti „Gorilla Glass“, tačiau bendrovė „Corning“ tikisi, kad juo bus galima padengti LCD ir OLED ekranus. Taip prietaisai galės tapti dar plonesni ir kartu lengvesni. Be to, „Corning“ tikisi sukurtą stiklą panaudoti ne tik elektronikos gaminiams, nes jam vietą regi saulės baterijų ir apšvietimo gaminių rinkoje.

Ateityje „Corning“ tikisi, kad pavyks šios technologijos produktą gaminti ne „plokštėmis“, o ritiniais – panašiai, kaip dabar yra gaminamas popierius spaustuvėms ir laikraščiams. „Šiandien ekranai žmones supa visur, o gamintojai nori juos kurti didelius ir tuo pat metu lengvus. Mes tikimės, kad „Corning Willow“ ateityje bus gaminamas ritiniais ir tokiu būdu leis pasiekti iki šiol neregėtas gamybos apimtis.“, – teigia „Willow Glass“ padalinio vadovas dr. Dipak Chowdhury.

Šiuo metu bendrovė „Corning“ taip pat pradeda gaminti antros kartos „Gorilla Glass“ stiklą, kuris už pirmtaką bus plonesnis, tačiau turės lygiai tokias pačias savybes. Pirmasis išmanusis telefonas su šios technologijos stiklu yra „HTC One X“ bei pasirodęs „Samsung Galaxy S III“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Dmitrij Savickij
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)