Priimtas naujas „nanoSIM“ mobiliojo ryšio kortelės standartas  (1)

Po daugiau nei tris mėnesius trukusių diskusijų ir sprendimo priėmimo atidėliojimo Europos telekomunikacijų standartų institutas priėmė mažesnės formos SIM kortelės standartą – už mažiausią dabar egzistuojantį „microSIM“ jis bus dar 40 % mažesnis. Šią standartizacijos kovą laimėjo kompanija „Apple“, kurios pasiūlytas projektas pripažintas „mažiausiai prieštaringu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos telekomunikacijų standartų institutas praneša, kad priimtas standartas per atitinkamus adapterius bus visiškai suderinamas su šiuo metu rinkoje esančiais mobiliaisiais telefonais, o pati „nanoSIM“ gamintojams ateities modeliuose leis sutaupyti brangios ir vis reikalingesnės vietos korpuse, kurią jie galės panaudoti techninės įrangos komponentams. Savo „nanoSIM“ kortelės standartus dar kovo pradžioje pateikė „Apple“, „Research in Motion“ (RIM) ir „Nokia“. Pirmoji siūlė kortelę į telefoną dėti pasitelkiant „stalčiuką“ ir žadėjo, kad už šio standarto naudojimą iš nieko neprašys nė cento, o tuo tarpu „Research in Motion“ ir „Nokia“ siūlyti variantai savo forma buvo labai panašūs „microSD“ atminties kortelės išvaizdą, tačiau neturėjo suderinamumo su dabar rinkoje esančiais telefonų modeliais.

Europos telekomunikacijų standartų institutas priimto „nanoSIM“ kortelės standarto brėžinius ruošiasi paskelbti netolimoje ateityje ir tik tada paaiškės, kurios bendrovės siūlytas variantas labiausiai atitiko sudarytos komisijos iškeltus kriterijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Dmitrij Savickij
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: