„Intel“ nuo šiol – ne tik x86 architektūros mikroschemų gamintojas  (0)

Dar šių metų balandį paaiškėjo, jog kompanija „Intel“ taps kontraktiniu gamintoju ir gamins kompanijai „Netronome“ tinklo įrangai skirtus lustus, tam panaudodama 22 nm technologinį procesą. Tai jau ne pirmas kartas, kai „Intel“ bendradarbiauja su procesorių gamintojais. Tačiau šią savaitę „Netronome“ paviešino informaciją apie savo NFP-6xxx procesorių architektūrą, o tai kai kuriuos „Intel“ istorijos žinovus privertė krūptelėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, jog tarp kitų funkcionalių „Netronome“ procesorių blokų atsirado vietos ir ARM11 skaičiavimo branduoliams! Kitais žodžiais tariant, kompanija „Intel“ gamins sprendimus, kuriuose panaudota pagrindinio konkurento mobilių procesorių segmente architektūra (turima omenyje išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius).

„Netronome“ specialistai aiškina, jog pasirinkimas „Intel“ paslaugų naudai buvo padarytas todėl, kad 22 nm technologija suteikia daug glaudesnės integracijos galimybę, žemą energijos suvartojimą ir leidžia pasiekti daug aukštesnius taktinius dažnius. Kaip alternatyvą savo produkcijos gamybai Netronome svarstė ir kompaniją TSMC, tačiau pastaroji nesugebėjo laimėti. Reikia pažymėti, jog procesoriai su ARM architektūra turėtų migruoti prie 20 nm technologinio proceso iki 2013 metų pabaigos, jei tikėti kompanijos ARM Holdings teiginiais. Tik viskas bus paremta TSMC pajėgumais, taigi masinio perėjimo prie 20 nm 2013 m. pabaigoje tikrai neverta.

Tokiu būdu, „Netronome“ praktiškai turi mažiausiai vienerių metų pranašumą prieš savo konkurentus. Kartu ir Intel galės pasitreniruoti su ARM architektūra, ir kas ten žino, kaip ten viskas pakryps ateityje…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: