Mobilieji įrenginiai nešiojamas žaidimų konsoles verčia nišine rinka  (3)

Populiarėjantys bei vis spartesni tampantys išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai atima pirkėjus iš nešiojamų žaidimų konsolių kaip „Nintendo 3DS“ ir „Sony PS Vita“ bei grasina padaryti šiuos prietaisus nišine rinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkos tyrimų agentūra „ABI Research“ praneša, kad šiemet nešiojamų žaidimų konsolių pardavimai geriausiomis prognozėmis sieks 38 mln. vienetų, kai tuo tarpu 2008 metais, kai šių prietaisų rinka buvo didžiausia, pardavimai siekė 47 mln. įrenginių. Be to, 2013 metais tikimasi dar vieno rinkos susitraukimo ir nuo tada pardavimai išliks pastovūs iki pat 2017 metų.

Nešiojamų žaidimų konsolių rinka mažėja, tačiau net patys „ABI Research“ analitikai netiki, kad šiuo metu yra aiškūs pavojaus ženklai, kad netolimoje ateityje šių prietaisų niekas nepirks. „Mobilieji įrenginiai jau pradeda konkuruoti su nešiojamomis žaidimų konsolėmis, tačiau rimti žaidėjai ar tie, kurie neturi išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio dar sudarys paklausą „Nintendo“ ir „Sony“ gaminiams.“, - teigia „ABI Research“ vyriausiasis analitikas Michael Inouye.

„Nintendo“ ir „Sony“ reaguodami į mažėjančią paklausą mažina savo gaminių kainą ir tokiu būdu padidina pardavimus. „Mobilieji įrenginiai didina nešiojamų žaidimų konsolių pirkėjų jautrumą kainai, o tai neigiamai atsiliepia gamintojų uždarbiui ir galiausiai jų susidomėjimui rinka. Tai gali paspartinti nešiojamų žaidimų konsolių išnykimą.“, - priduria Michael Inouye.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)