Išslaptintoje Pentagono byloje apie S. Jobsą – iki šiol neskelbta informacija  (10)

Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje JAV Pentagono pareigūnų apklaustas Steve'as Jobsas prisipažino bijąs, kad kas nors gali pagrobti jo dukterį, siekdamas jį šantažuoti bei, kad yra 15 kartų vartojęs haliucinogeninį narkotiką LSD, rašo telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, iš JAV Gynybos departamento byloje esančių duomenų sužinota apie iki tol niekam nežinomą S. Jobso suėmimą dėl laiku nesumokėtos baudos už greičio viršijimą. Bylą iš Pentagono gavo žurnalas „Wired“, pasinaudojęs Informacijos laisvės akto teikiamomis galimybėmis. Apklausa atlikta nagrinėjant Gynybos departamento saugumo leidimo išdavimo klausimą.

„Apple“ vadovas ir anksčiau yra viešai prisipažinęs, kad vartojo haliucinogeninį narkotiką LSD, tačiau Pentagono surengtoje apklausoje apie tai jis pateikė daugiau duomenų ir prisipažino, kad tarp 1972 ir 1974 metų yra nuo 12 iki 15 kartų vartojęs šį narkotiką. S. Jobsas sakė: „LSD vartodavau užlašintą ant cukraus gabalėlio arba kietos želatinos. Paprastai LSD vartodavau kai būdavau vienas. Narkotiko poveikio negaliu nusakyti žodžiais“.

Paklaustas, ar gali būti šantažuojamas, S. Jobsas sakė, kad turi nesantuokinę dukterį ir kad „grasinimų arba šantažo pagrindu galėtų tapti dukters pagrobimas“.

Iki tol visuomenei nežinotas S. Jobso areštas Oregono valstijoje įvyko 1975 metais dėl to, kad nebuvo laiku sumokėta 50 dolerių dydžio bauda už greičio viršijimą.

Praėjusių metų spalį po kovos su vėžiu miręs S. Jobsas per apklausą 1988 metais taip pat aptarė savo emocinę būseną. Jis sakė: „Pripažįstu, kad praeityje įpykdavau ar nesusivaldydavau kai kas nors vykdavo ne taip, kaip norėdavosi. Jaučiu, kad toks elgsenos tipas man buvo būdingas vos sulaukus dvidešimties. Manau, kad dabar geriau valdau šias emocijas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: