„nVidia“ atsakė Linusui Torvaldsui, „pasiųsti” nedrįso  (7)

Kompanija „nVidia“ pateikė savo atsakymą gana aštriai ir netgi grubiai kritikai, kuri nuskambėjo iš Linux operacinės sistemos „tėvo“ Linus Torvalds lūpų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog vienoje iš viešų lekcijų, vykusių Aalto universitete (Suomija) žodžių per daug nesirenkantis L. Torvaldsas, kuris yra viena iš kultinių atvirojo kodo („Open Source“) pasaulio figūrų, švelniai tariant, negatyviai atsiliepė apie grafikos sprendimų gamintoją. „nVidia“ buvo pavadinta vos ne vienintele baisiausia kompanija iš tų, su kuriomis „Linux“ kūrėjai turi reikalų, o bedėstydamas savo mintį galiausiai ir „pasiuntė“ „nVidia" švelniai tariant, tolėliau.

Gana griežtą retoriką sukėlė kompanijos „nVidia“ pozicija, dėl kurios „Linux“ programinėje aplinkoje neveikia technologija „Optimus“, turinti gana smarkiai palengvinti nešiojamųjų kompiuterių su „nVidia“ grafika savininkų gyvenimą. Savo ruožtu, kompanija iš Santa Klaros kategoriškai pareiškė, jog jos sprendimai palaiko „Linux“ aplinką, tačiau pabrėžia, jog anksčiau buvo priimtas sprendimas palaikyti „Linux“ sistemose su „nVidia“ GPU firminio programinio kodo pagalba, tad šioje aplinkoje gali nebūti tam tikro funkcionalumo. Žinoma, toks sprendimas negali patenkinti visų, tačiau šiuo atveju „Linux“ naudotojams teks ieškoti savų kelių (o kompanijai „nVidia“ – tikriausiai vėl klausyti „toli siunčiančių“ frazių iš šios OS fanų pusės).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: