„Foxconn“ vadovas: kaimiečių sukurtam „Galaxy S III“ prieš „iPhone 5“ bus gėda  (21)

Kuo toliau, tuo labiau aštrėja karas ne tik tarp „Apple“ ir „Samsung“ juristų, tačiau ir mobiliųjų sprendimų gerbėjų. Galbūt nuraminti, o galbūt ir įlieti žibalo į ugnį nusprendė „Apple“ kontraktinio gamintojo „Foxconn“ vadovas Terry Gou, kuris šią savaitę davė patarimą tiems, kas dar turi abejonių dėl išmaniojo telefono pasirinkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, kalbama apie dabartinį „Samsung Galaxy S III“ ir būsimą „iPhone 5“. Interneto portalo „China Times“ teigimu, bendraudamas su kompanijos akcininkais, „Foxconn“ generalinis direktorius Terry Gou pareiškė, jog prieš naująją „iPhone“ versiją dabartiniam „Samsung“ flagmanui „Galaxy S III“ bus gėda. Be to, Terry Gou korėjiečių elektronikos gigantą apibūdino kaip „įduodančią“ savo konkurentus, tokiu būdu užsimindamas apie Europoje 2010 m. pradėtą tyrimą.

Tuomet Europos Sąjungos antimonopolinės institucijos „griebė už gerklės“ keturis Taivano televizoriams skirtų LCD matricų gamintojus, kurie buvo apkaltinti bandymu fiksuoti kainas ir taip riboti konkurenciją. Tuomet „Samsung“ sutiko liudyti prieš kitas kompanijas, taip siekdama išvengti rimtų finansinių baudų.

Aš gerbiu japonus, ypač už jų darbų vykdymo ir bendravimo stilių, – teigė „Foxconn“ vadovas. – Skirtingai nei korėjiečiai, jie nesmogs jums į nugarą“. Japonų interneto portalo „Kotaku“ teigimu, kalbėdamas apie korėjiečius, ponas Terry Gou netgi panaudojo išsireiškimą „kaimiečiai“ (įdomu, kaip į tai sureaguos „Samsung“, kuriai „Foxconn" vadovas akivaizdžiai demonstruoja savo nemeilę).

Šiuo metu „Foxconn“ labai daug vilčių deda į bendradarbiavimą su japonų kompanija „Sharp“. Dar šių metų kovo mėnesį „Foxconn“ investavo į „Sharp“ apie 880 mln. JAV dolerių ir taip gavo 10 % „Sharp“ akcijų, vėliau taip pat bus svarstoma apie papildomas galimybes. Be to, Terry Gou už savo nuosavas lėšas įsigijo ir 46,48 % „Sharp“ gamyklos Sakai mieste akcijų (gamykla užsiima LCD matricų gamyba). „Foxconn“ vadovo teigimu, ši gamykla savo technologijų lygiu lenkia „Samsung“ turimas. Kartu buvo išreikštas įsitikinimas, jog nepraeis ir penkerių metų, kai „Foxconn“ ir „Sharp“ aplenks savo amžiną varžovą „Samsung".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: