„Sandia Cooler“: 30 kartų efektyviau už dabartinus aušintuvus (Video)  (18)

JAV Energetikos ministerijai pavaldžios institucijos „Sandia National Laboratory“ mokslininkai sukūrė, jų teigimu, „radikaliai naujos architektūros aušinimo oru sistemą“. Pastaroji turėtų perkelti tokias sistemas į naują lygmenį, kadangi gali pasiūlyti ne tik efektyvų darbą, tačiau ir labai žemą triukšmo lygį bei beveik visišką imunitetą užsiteršimui dulkėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai pasiekti, mokslininkų teigimu, pavyko, pasinaudojus gana paprastu dizainu, kuriame metalinis radiatorius kartu atlieka ir ventiliatoriaus vaidmenį. Šiluma jam perduodama per nejudančią plokštę, kuri tiesiogiai kontaktuoja su aušinamu komponentu. Mokslininkų teigimu, jų sistema yra 30 kartų efektyvesnė už egzistuojančius analogiškus sprendimus su radiatoriumi ir ventiliatoriumi, o taip pat 10 kartų kompaktiškesnė. Radiatorius sukasi prieš laikrodžio rodyklę maždaug 2000 aps./min. greičiu, taigi dulkės ant radiatoriaus nenusėda, o tai leidžia sistemai neprarasti savo efektyvumo.

„Sandia National Laboratory“ inžinieriai mano, jog tokia aušinimo sistema gali būti panaudota nešiojamuose kompiuteriuose, didelės galios stacionariose sistemose, žaidimų konsolėse, apšvietimo sistemose su LED lempomis, automobiliuose ir daugelyje kitų elektronikos įrenginių, kuriose naudojamas aušinimo oru sistema. Debiutas rinkoje turėtų įvykti „artimiausiu metu“. Kartu pranešama, jog naująją technologiją jau licencijavo keletas kompanijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: