„Google I/O 2012“ pademonstruotas „Project Glass“ bei paskelbta jo kaina (Video)  (8)

Vienas iš kompanijos „Google“ įkūrėjų Sergey'us Brinas konferencijoje „Google I/O 2012“ papasakojo, kaip sekasi dirbti prie „Project Glass“ – intelektualaus nešiojamo kompiuterio, kuris atrodo kaip akiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog „Google“ kuria papildytos realybės kompiuterį – akinius: įrenginys, jos kūrėjų sumanymu, galės rodyti įvairią informaciją (pavyzdžiui, navigacines nuorodas arba duomenis apie oro sąlygas ir t. t.), tačiau kartu vartotojas galės matyti ir jį supančią aplinką. Teoriškai šiuo įrenginiu vartotojai galės naudotis balso komandomis, vykdyti vaizdo pokalbius, gauti įvairią informaciją, klausytis muzikos, peržiūrėti vaizdinę medžiagą ir panašiai.

Dabartinė „Project Glass“ versija aprūpinta bevielio ryšio mikroschema, kamera, permatomu informaciniu stiklu, jutikliniu valdymo skydeliu ir mygtuku, skirtu aplinkai fotografuoti ir filmuoti. Savo svoriu įrenginys niekuo nenusileidžia akiniams nuo saulės.

Norėdama pademonstruoti naujojo „Google“ įrenginio galimybes, kompanija pasitelkė keletą parašiutininkų, kurie, aktyvavę akiniuose esančią kamerą, šoko iš 2100 metrų aukščio ir nusileido ant statinio stogo, kuriame vyksta konferencija „Google I/O 2012“.

Sergey'aus Brino teigimu, kūrėjams skirta „Project Glass“ akinių versija taps prieinama 2013 metais, o kainuos 1500 JAV dolerių (~ 4050 lt). Vėliau planuojama išleisti ir vartotojams skirtus akinius: jie pasirodys, praėjus metams po to, kai savo akinius gaus programinės įrangos kūrėjai. Savo ruožtu, kaip teigia „Google“ atstovai, vartotojams skirti „Project Glass“ kainuos „žymiai mažiau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)