Nešiojamų kompiuterių rinkos gelbėtojais netikėtai tapo "ultrabookai"  (8)

Išanalizavusi JAV mažmeninę rinkos padėtį per 2012 m. pirmus penkis mėnesius, analitikų kompanija "NPD Group" padarė išvadą, jog "ultrabook'ai" bendriems nešiojamų kompiuterių su "Windows" operacine sistema pardavimams besitraukiančioje rinkoje turėjo daugiau poveikio, nei buvo manyta anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkos segmente, kai kompiuterio kaina yra didesnė nei $700, "ultrabook" įrenginiai užima 11% rinkos. Tuo tarpu nešiojamų kompiuterių rinka, bendrai paėmus, per minėtą laikotarpį susitraukė net 17%. Vis tik "ultrabookų" segmentą tai įtakojo labai mažai, o atsižvelgiant į tam tikrus aspektus – neįtakojo visiškai. Jei nešiojamų kompiuterių „virš $700“ segmente susitraukimas sudarė vos 3%, tai kainų segmente „virš $900“ mobilių kompiuterių pardavimai apskritai pademonstravo įspūdingą 39% augimą. „Ultrabookai padėjo sustiprinti brangių nešiojamų kompiuterių mažmeninę rinką“, – teigia "NPD Group" industrinės analizės padalinio viceprezidentas Stephen Baker. „Brangių nešiojamų kompiuterių pardavimai šoktelėjo net 14% būtent "ultrabookų" dėka. Vartotojai ir toliau teigiamai žiūri į jiems siūlomus daug stilingesnius, plonesnius ir kokybiškesnius sprendimus, nei kada nors tuo galėjo pasigirti "Windows" ekosistema.“

"Ultrabookų" populiarumas turi dar vieną medalio pusę: vidutinė šių plonų ir gana galingų kompiuterių kaina yra aukštesnė už paprastų nešiojamų kompiuterių vidutinę kainą. Analitikų vertinimais, JAV vidutinė "ultrabook" kaina per pirmus penkis šių metų mėnesius sudarė apie $927, tuo tarpu tik pačioje gegužės pabaigoje nusileido iki $885 – $900. Tai yra žymiai daugiau, nei vidutiniškai prašoma už "Windows" nešiojamą kompiuterį – $510. Reikia taip pat pažymėti, ultrabookų dėka vidutinė nešiojamų kompiuterių kaina padidėjo $13, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Artėjant tradiciniam paklausos padidėjimo laikotarpiui („Back to School“ sezonas), pigūs ultrabookai, kurių kaina prasidės nuo $700, bus labai populiarūs, – teigė Stephen Baker. – Jei kalbėtume apie šių metų paskutinį ketvirtį, tai būsimas "Windows 8" debiutas, "ultrabookų" su sensoriniais ekranais bei hibridinių sprendimų pasirodymas patrauks vis didesnį vartotojų skaičiaus dėmesį, o taip pat leis visai ekosistemai uždirbti vis daugiau.“

Atsižvelgiant į tą faktą, jog sparčiausiai augančiu Jungtinėse Valstijose sektoriumi tapo brangesni nei $900 gaminiai, galima daryti išvadą, jog nešiojamų kompiuterių gamintojai vietoj lenktynių „Kuo daugiau ir pigiau“ persiorientuos į Premium klasės kompiuterius su gana didele kaina ir didesniu pelningumu. "Ultrabook" pavyzdys rodo, jog vartotojai pasiruošę primokėti už patogumą ir didesnę kokybę.

Nežiūrint į tai, jog toli gražu ne visi ryžtasi pirkti vis dar brangių "ultrabook" kompiuterių, šios kategorijos sėkmė gali turėti įtakos ir kitiems, daug pigesniems nešiojamiems kompiuteriams: visai tikėtina, jog po truputį mobiliųjų kompiuterių korpusų storis mažės, optiniai įrenginiai dings, didės baterijos darbo laikas, taip pat patobulės ir ekranai bei klaviatūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: