RIM dilema: dalinti įmonę ar jungtis su „Microsoft“  (9)

Iš karto po pasibaisėtino finansinio ketvirčio ir žinių, kad išmanieji telefonai su „BlackBerry 10“ nepasirodys iki 2013 metų, atgimė anksčiau skambėję gandai apie kompanijos padalinimą arba galimą partnerystę su korporacija „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ teigimu, kanadiečių kompanijos direktorių taryba dabar ypatingai smarkiai spaudžiama imtis daug ryžtingesnių žingsnių, nei kompanijos generalinio direktorius Thorsteno Heinso planai rinkai pristatyti operacinę sistemą „BlackBerry10“.

Vienas iš galimų variantų yra programinės įrangos ir tarnybų, kurios aptarnauja išmaniuosius telefonus „Blackberry“, padalinio pardavimas. Nurodoma, kad būtent toks buvo buvusio RIM generalinio direktoriaus Jimo Balsilie planas, prieš jam paliekant savo postą.

„Reuters“ taip pat skelbia, kad korporacija „Microsoft“ intensyviai bando įtikinti RIM pareiti prie „Windows Phone“ platformos. Vis tik kanadiečių kompanijos direktorių taryba neva pageidauja sutekti generaliniam direktoriui T. Heinsui šansą įgyvendinti planus, susijusius su RIM naujos kartos operacine sistema.

Jau ne pirmą kartą kalbama apie galimą RIM ir „Microsoft“ bendradarbiavimą, todėl neatmetama galimybė, kad abi kompanijos vis tik „susidraugaus“, ypač po „Microsoft“ mobilios operacinės sistemos „Windows Phone 8“ anonso.

Kad ir kaip bebūtų, panašių gandų platinimas gali byloti apie tai, jog būdama tikrai nepavydėtinoje situacijoje kompanijos vadovybė gali griebtis bet kokio šiaudo. Ypač tai tikėtina tuo atveju, jei RIM dar kelis ketvirčius baigs su nuostoliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: