Anglijoje nuteista internetinių vagių gauja iš Baltijos šalių  (8)

Internetiniai sukčiai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, „SpyEye“ Trojos virusu vogę D. Britanijos ir kitų šalių piliečių internetinės bankininkystės duomenis, nuteisti 2, 4 ir 5 metų laisvės atėmimo bausmėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Soutvarko Karūnos teismas Londone pasiuntė už grotų Pavelą Cyganoką iš Lietuvos, Ilją Zakrevskį iš Estijos ir Aldį Krumminšą iš Latvijos, pripažintus kaltais dėl svetimų kompiuterių užvaldymo ir pinigų vagystės, pranešė „Techweekeurope.co.uk“. P. Cyganokui skirta 5 metų, I. Zakrevskiui – 4 metų, o A. Krumminšui – 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas nustatė, kad šie nusikaltėliai, pasitelkę Trojos virusą „SpyEye“, apgaule užvaldė svetimus D. Britanijos, Danijos, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos vartotojų kompiuterius ir sujungė juos į vadinamąjį „botnetą“, iš centrinio serverio valdomą perimtų kompiuterių tinklą. Tyrimo metu nustatyta, kad vienas D. Britanijoje buvęs šios nusikaltėlių gaujos serveris kontroliavo maždaug 1000 asmeninių kompiuterių, kurie buvo užkrėsti „SpyEye“ virusu ir prijungti prie „botneto“ vos per kelias dienas.

Kompiuterinius nusikaltimus tiriantis Londono policijos padalinys išsiaiškino, kad nuteistieji iš virusu užkrėstų ir perimtų kompiuterių vogė internetinės bankininkystės paskyrų ir kredito kortelių  duomenis. Pasinaudoję jais nusikaltėliai pirkosi kompiuterinę įrangą, skirtą savo „botnetams“ plėsti, bei prabangos prekes, kurias vėliau pardavinėdavo internetiniuose aukcionuose. Pranešama, kad nusikaltėliai iš viso buvo pavogę apie 100 000 svarų.

Internetinių nusikaltėlių iš Baltijos šalių aukomis tapo ne tik britai, bet ir danai, olandai, Naujosios Zelandijos ir kitų šalių gyventojai, praneša „Techweekeurope.co.uk“. Ekspertų teigimu, gaujos nariai buvo sukūrę sudėtingą asmeninių duomenų vogimo infrastruktūrą, kai kuriais atvejais leidžiančią automatiškai užkrėsti svetimus kompiuterius „SpyEye“ virusu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)