„Amazon“ ruošia nebrangų „iPhone“ konkurentą  (12)

Bendrovė „Amazon“ ruošiasi pateikti rinkai savo išmanųjį telefoną, kuris esą bus nebrangus ir galės sėkmingai konkuruoti su „iPhone“ ir „Android“ OS valdomais telefonais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos telefonus „Amazon“ užsakymu gamins bendrovė „Foxconn“, kurios gamyklose surinkinėjami ir garsieji „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone“, remdamasi savo šaltiniais pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“. Jos žiniomis, svarbi naujojo „Amazon“ telefono savybė bus nedidelė kaina. Pats telefonas esą bus pritaikytas patogiai naudotis „Amazon.com“ internetine parduotuve.

Techninės būsimojo „Amazon“ telefono savybės neskelbiamos. „Amazon“ vykdomasis direktorius Jeffas Bezosas tikisi, kad firminis jo bendrovės telefonas papildys „Amazon“ įrenginių, skirtų „Amazon.com“ turiniui, įskaitant elektronines knygas, muziką ir filmus, naudoti, šeimą, sakoma pranešime.

Iki 2011 m. „Amazon“ gamino tik elektroninių knygų skaitytuvus. Pernai rudenį bendrovė rinkai pateikė savo pirmąjį planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“, kuris dėl palankaus kainos ir techninių galimybių santykio tapo nepaprastai populiarus. 7 colių įstrižainės planšetinį kompiuterį su „Android“ OS bendrovė pardavinėja už 199 dolerius. Prognozuojama, jog ir naujasis kompanijos išmanusis telefonas turėtų kainuoti panašiai, kaip ir dabartinis „Kindle Fire“.

Vos per pusantro mėnesio „Amazon“ pateikė rinkai apie 4,7 mln. „Kindle Fire“ planšečių ir tapo antrąja po „Apple“ tokių įrenginių gamintoja pasaulyje. Tiesa, šių metų pradžioje jos dalis planšečių rinkoje jau siekė tik 4 proc., nes smarkiai išaugo ir kitų gamintojų produktų paklausa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: