Japonijoje už viruso kūrimą areštuotas 13-metis  (4)

Vos trylikos metų sulaukęs mokinys iš Akiruno miesto (Tokijo prefektūra) penktadienį buvo areštuotas vietos teisėsaugos pareigūnų. Paaugliui buvo pareikšti kaltinimai dėl viruso kūrimo, kuriuo buvo siekiama daryti neigiamą poveikį kompiuterių sistemoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, Japonijos policija papildomai apkaltino aštuntoką, jog šis įsilaužė į vieną interneto forumą. „Taip, aš buvau suinteresuotas įsilaužti, aš norėjau to išmokti. Praėjusių metų rugpjūtį netgi sukūriau savo asmeninį interneto puslapį“, – pasakojo jaunasis hakeris. Vis tik kompiuterinių virusų kūrimas ir saugojimas Japonijoje nuo nesenų laikų prilygintas nusikaltimui ir uždraustas įstatymu, todėl mokinio veiksmai buvo kvalifikuoti kaip „įstatymą pažeidžiantis elgesys“.

Japonų leidinio Yomiuri Shimbun duomenimis, iš karto po minėto incidento Kioto prefektūroje buvo sulaikytas 23 metų jaunuolis, kuris viename iš forumų publikavo kibernetiniams įsilaužimams išmokti skirtus vadovėlius. Iš šių jaunasis japonų hakeris ir sėmėsi išminties. Teisėsaugos organai taip pat mokinį įtaria saugojus kenkėjiškų programų, kurios skirtos duomenų šalinimui iš namų vartotojų kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)