Ukrainiečiai išrado surdopirštines, kurios gestų kalbą transponuoja į garsus (Video)  (0)

Ukrainos mokslininkai sukūrė technologines surdopirštines „EnableTalk“ asmenims, turintiems kalbos ir klausos sutrikimų – toks išradimas įgarsina gestų kalbą. Pirštinėse įdiegtas jutiklių tinklas, kuris atpažįsta rankų judesius ir konvertuoja juos į akustinius garsus – surdopirštinių „išverstą“ informaciją bus galima pagarsinti kad ir išmaniuoju telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už savo kūrinį išradėjų kolektyvas jau buvo įvertintas ne viename konkurse ir tikisi, jog „EnableTalk“ pagerins milijonų viso pasaulio žmonių su klausos ir kalbėjimo negalia gyvenimo kokybę.

Surdo-pirštinę sudaro judesio jutikliai, lytėjimo jutikliai, giroskopai ir akselerometrai, taip pat saulės baterijos, kurios įrenginį aprūpina energija. Šių pirštinių naudotojai jas gali užprogramuoti taip, jog įgarsinimo programa atpažins ir „vers“ individualius konkretaus asmens rodomus gestus.

Kol kas „EnableTalk“ yra prototipo stadijos, tačiau įvairūs laimėjimai (pavyzdžiui, konkurso „Microsoft Imagine Cup“ Australijoje pagrindinis prizas) byloja apie gerokai platesnes šio išradimo perspektyvas. Bet kuriuo atveju, kūrėjų kolektyvas neabejoja, jog jiems galiausiai pavyks savo produktą ištobulinti taip, jog jis į gerąją pusę pakeis daugelio neįgaliųjų gyvenimą.

„Tiesiog norėjome padėti savo draugams, kurie girdi, tačiau negali kalbėti, – pasakoja vienas iš kūrėjų kolektyvo programuotojų Maksimas Osika. – Tikslas – kad jie galėtų komunikuoti kaip ir visi kiti.“

Išradimų autoriai tvirtina, jog programinė įranga jų sukurtam surdopirštinių prototipui kainuoja apie 50 svarų (apie 200 litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)