Geriausios mobiliosios programėlės atostogaujantiems  (0)

Garso gidai, pokalbių žodynai, drabužių dydžių skaičiuoklės, programa, greitai rasianti tualetą ir kitos keliautojams padedančios programos. Žaibiškai išpopuliarėjus mobiliesiems įrenginiams bei mobiliam internetui, masiškai išplito ir turistams skirtos mobiliosios programėlės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nieko keisto – tampytis kartu nešiojamąjį kompiuterį ir ieškoti viešos interneto prieigos pernelyg varginantis dalykas šiais laikais, o žmogų, neturinti mobiliojo telefono, rasti sunku. Žurnalas „Forbes“ sudarė sąrašą iš geriausių turistams skirtų mobiliųjų programėlių.

„Seatguru“

Programėlė, skirta iOS operacinei sistemai ir išmaniesiems „Apple“ įrenginiams. Naudojantys šią programą gali ne tik stebėti ir ieškoti pačių pigiausių skrydžių, bet ir išsirinkti patogiausią vietą lėktuve. Programėlėje yra maždaug 700 lėktuvų schemų, kuriose rasite nebūtiną, bet labai pravarčią informaciją, tokią kaip atstumai tarp kėdžių, aptarnavimo sparta ir t.t. Jeigu papildomos informacijos nėra, galite pasitikėti spalviniais žymėjimais: žalia spalva pažymėtos geriausios vietos, geltona – prastesnės. Šie duomenys surinkti apklausus 45 tūkst. orlaivių keleivių.

„WorldTaxiMeter“

Programėlė veikia bet kuria mobilia operacine sistema. Ji gelbėja tuomet, kai nežinote, kiek jums gali kainuoti taksi paslaugos įvairiose vietovėse. Užtenka suvesti pradinį tašką ir galutinį tašką ir jau po sekundės matysite, kiek jums kainuos kelionė vietine valiuta. Programėlė ne tik neleidžia pakliūti į nejaukias situacijas, bet ir nesąžiningiems taksi vairuotojams klaidinti turistų.

„NearestWiki“

Tai išplėstos realybės prototipas, kuris kartu su „Google“ akiniais netrukus taps mūsų gyvenimų dalimi. Programa remdamasi palydovų informacija suranda naudotojo buvimo vietą ir žemėlapyje pažymi kavinių, muziejų, restoranų, parduotuvių, lankytinų vietų ikonėles. „NearestWiki“ ima veikti tada, kai įjungiama telefono kamera – tiesiai ekrane atsiranda informacija apie objektus, kuriuos mato telefonas. Tiesa, kol kas ši programa veikia tik iOS sistemoje.

„FirePin“

Naudojantis šia programėle galima leisti savo draugams ir artimiesiems sekti, kaip keičiasi jūsų buvimo vieta. Programa laikas nuo laiko vis atnaujina jūsų buvimo vietą pasinaudodama palydovų duomenimis ir „Google Maps“ žemėlapiais bei žymi jūsų maršrutus, kuriuos vėliau galite publikuoti socialiniuose tinkluose, išsiųsti SMS žinute ar el. paštu.

„Lingopal 44“

Universalus žodynas, leidžiantis, kaip juokauja patys vertėjai, „plepėti, erzintis ir keiktis 44 kalbomis“. Žodynas turi audiovizualinį režimą, tad galite būti tikri, jog žodžius ištarsite teisingai. Taip pat suprantamos transkripcijos, emociniai ženklai. Šiam žodynui nebūtina nuolatinė interneto prieiga, mat viskas, kas būtina, įdiegiama iš karto (252 MB). Tiesa, šis žodynas skirtas tik naudojantiems iOS.

„Alfred“

Ūsuotas dvariškis Alfredas, įsidarbinsiantis jūsų mobiliajame įrenginyje, pirmiausia išklausinės, kokią virtuvę mėgstate, kokias sporto šakas propaguojate, kaip leidžiate laisvą laiką ir ko jūs dar šiame gyvenime neragavote. Alfredas viską įsimins ir jums keliaujant rekomenduos artimiausius restoranus ir atrakcionus, kurie, jo nuomone, turėtų įtikti jūsų skoniui. O turėdami laisvą minutę „Alfred“ galėsite paklausti, kuo užsiimti, ir programa jums nurodys artimiausias lankytinas vietas.

„Hotel Tonight“

Tai programa, skirta viešbučių paieškai. Tiesa, užsisakyti viešbučio kambarį likus savaitei iki kelionės nepavyks, tačiau susirasti pigų ar prabangų viešbučio kambarį dar šiam vakarui galite kuo puikiausiai. Patikusį kambarį galima tuojau pat ir užsakyti. Tiesa, programa kol kas veikia su stambiuose turistiniuose JAV miestuose esančiuose viešbučiuose ir keliuose Kanados megapoliuose, tačiau greičiausiai jau kitą vasarą programa turės ir Europos miestų viešbučius.

„HiConverter“

Ši programa, tiesa, veikianti tik iOS sistemoje, turi visus turistams būtinus išmatavimus ir dydžius. Ji apima ne tik jardus, pėdas ar kitus matmenis, bet ir skaičiuoja benzino sąnaudas, supranta temperatūras ir t.t. Be to, ši programa padės apskaičiuoti, kiek turite palikti arbatpinigių atsižvelgiant į čekio sumą ir nacionalinės virtuvės ypatumus. Ir, kas svarbiausia, ši programa turi drabužių ir batų dydžių lenteles. Programoje yra 3000 skirtingų parametrų 108 kategorijose, o tiek yra užtektinai, kad nepasimestumėte keliaudami 152 šalyse.

„TourCaster“

Tai rinkinys įgarsintų turų po šimtų miestų lankytinas vietas, išsidėsčiusias 34 šalyse, 6 kontinentuose. Gidai įgarsinti žinomų žmonių – radijo ir televizijos diktorių, laidų vedėjų ir t.t. Šalia kiekvieno turo parengtas ir interaktyvus žemėlapis, kad nepaklystumėte. Tiesa, šis įgarsintų gidų rinkinys veikia tik iOS platformoje.

„Spotted by Locals“

Tai maršrutai, sudaryti 41 Europos miesto gyventojų. Svarbiausias šios programos privalumas – neisite turistų pramintais takais. Kaip nurodo atsiliepimai ir pačių autorių prašymas, turai sudaryti toli gražu ne oficialiai, žvelgiant vietos gyventojo akimis, leidžiantys turistui į miestą pažvelgti giliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)