"Samsung" telefonus surinkinėjanti kinų kompanija apkaltinta vaikų išnaudojimu  (23)

Kinų kompanija "HEG Electronics", kuri yra P. Korėjos kompanijos "Samsung Electronics" kontraktinis gamintojas ir surinkinėja jos produkciją, naudojosi nepilnamečių darbo jėga, praneša naujienų agentūra "Bloomberg", remdamasi žmogaus teisių gynimu užsiimančios organizacijos "China Labor Watch" ataskaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slapto patikrinimo metu paaiškėjo, jog mažiausiai septyni vaikai, jaunesni nei 16 metų, dirbo "HEG Electronics" gamykloje Kinijoje. Čia buvo surinkinėjami "Samsung" mobilieji telefonai ir DVD grotuvai, taip pat įranga, skirta "Motorola" ir LG. Nepilnamečiai darbuotojai dirbo lygiai tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir suaugusieji, tačiau vaikai gaudavo tik 70% to užmokesčio, kuris būdavo mokamos suaugusiems darbuotojams.

Amerikiečių organizacija "China Labor Watch" kompanijos "HEG Electronics" gamyklose lankėsi 2012 m.  birželio ir liepos mėnesį. Anksčiau organizacijos specialistai studijavo darbo sąlygas "Apple" partnerio "Foxconn" gamyklose. 2010 m. buvo publikuota ataskaita apie daugybę pažeidimų "Foxconn Technology" gamyklose, kur vykdomas "iPhone" ir "iPad" surinkimas. Vis tik dabar, remiantis nauja ataskaita, darbo sąlygos HEG Electronics gamyklose yra žymiai blogesnės, nei Foxconn. Pilną organizacijos "China Labor Watch" ataskaitą rasite čia.

"China Labor Watch" atstovas įsidarbino vienoje iš "HEG Electronics" gamyklų, kad būtų galima atlikti slaptą tyrimą, ir išsiaiškino, jog mažiausiai septyni vaikai čia darbuojasi prie surinkimo konvejerių kartu su suaugusiais. Žmogaus teisių gynėjų organizacijos teigimu, tai tik dalis tų vaikų, kuriuos pavyko pamatyti ir paimti iš jų interviu. Teigiama, kad išviso gamykloje galėjo darbuotis nuo 50 iki 100 nepilnamečių.

Taip pat tyrimo metu paaiškėjo, jog be pagrindinio 8 valandų darbo laiko kinai čia papildomai darbuodavosi apie 3 – 5 valandas (kaip jau supratome, „nuostabieji“ viršvalandžiai), tuo tarpu per visą darbo dieną darbuotojai gaudavo tik vieną 40 minučių trukmės pertraukėlę. „Kompanija tiesiogiai pažeidinėdavo Kinijos darbą reguliuojančius teisės aktus“, – teigiama ataskaitoje.

Aišku, kompanijos "Samsung" atstovai neigia bet kokius žmogaus teisių gynėjų kaltinimus. „Samsung Electronics metų pradžioje atliko keletą patikrinimų, kaip laikomasi darbo sąlygas reguliuojančių teisės aktų HEG Electronics gamyklose, tačiau jokių pažeidimų nebuvo aptikta“, – pareiškė "Samsung" atstovas Nam Ki Yung. Jo teigimu, "China Labor Watch" ataskaitos korporacija atliks dar vieną savo partnerio gamyklų inspekciją, ir jei bus rasta pažeidimų, pažadėta imtis priemonių.

Priminsime, jog "Samsung" yra ne pirmoji didelė elektronikos kompanija, kuri susidūrė su panašiomis problemomis savo partnerių gamyklose. Dar 2012 m. pradžioje amerikiečių organizacija "Fair Labor Association" atliko didelio masto "Foxconn" gamyklų auditą. Čia savo produktus surinkinėja tokios kompanijos, kaip "Apple", "Microsoft", "Nintendo" ir kitos. "Foxconn" vadovybė pažadėjo problemas pašalinti iki 2013 m. liepos 1 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: