Nauji gandai apie "Samsung" ketinimus įsigyti procesorių gamintoją AMD  (1)

Gandai apie galimus susiliejimus arba didesnio norą įsigyti mažesnį – tai įprasta terpė, kurioje nuolat gyvena investavimo specialistai. Šįkart gandų objektu tapo "Samsung", neva puoselėjanti ketinimus įsigyti kompiuteriams skirtų mikroprocesorių gamintoją AMD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tokio tipo gandai pasiteisina, iš laiku įsigytų parduodamos kompanijos akcijų galima neblogai uždirbti, kadangi dideli akcijų paketai paprastai parduodami su papildomu bonusu esamo akcijų kurso atžvilgiu. Problema slypi tame, jog neretai tokie gandai skleidžiami tam, kad būtų galima užsidirbti iš tokių akcijų pardavimų, kurių kaina staigiai šokteli, esant tokiai informacijai.

Sprendžiant iš naujausių gandų, analogiška situacija pasinaudojo kai kurie investuotojai, kuri išplatino gandus apie "Samsung" (vėliau pasirodė, kad tai neva buvo "Qualcomm") norą įsigyti kompaniją AMD. Visa tai leido procesorių gamintojo akcijoms vos per porą dienų pakilti maždaug 10%.

Reikia pažymėti, jog "Samsung" susidomėjimas tam tikromis AMD veiklos sferomis iš tikrųjų yra sunkiai nuslepiamas – P. Korėjos kompanija jau anksčiau buvo pareiškusi, jog kuria serveriams skirtus procesorius, o tam reikalui iš AMD persiviliojo šios srities specialistą. Vis tik vargu, ar reikiamam tikslui pasiekti būtina pirkti visą AMD. Apie "Qualcomm" susidomėjimą AMD veikla galima pasakyti viena: mobilių ARM architektūros gamintojo veiklos sritis yra dar labiau nutolusi nuo AMD, nei "Samsung" atveju. Akivaizdu, jog kažkas paprasčiausiai labai neblogai užsidirbo, spekuliuodamas AMD akcijomis.

Beje, priminsime, jog žaidimas "Samsung" korta biržos spekuliantams yra gana palanki terpė. Kiek anksčiau jau buvo pasklidę gandai, jog korėjiečių elektronikos gigantas gali po savo sparnu priglausti suomių kompaniją "Nokia". Vėlgi čia logikos taip pat buvo: suomių kompanija yra smarkiai atpigusi ir pinga dar labiau, jos pagrindinis verslas labai artimas Samsung vieno iš padalinių veiklai, be to, suomiai turi tikrai nemažą patentų portfelį. Tačiau kaip visada, "Samsung" gana greitai paneigė tokius gandus, o iš šoktelėjusios Nokia akcijų kainos kažkas vėl neblogai užsidirbo (arba atsikratė su mažesniu nuostoliu, nei tikėjosi anksčiau). Dabar turbūt reikia laukti anties apie „Samsung – RIM“ sandorį...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)