Buvęs "Intel" darbuotojas už dokumentų vagystę kalės 3 metus  (0)

Masačiusetso valstijoje (JAV) besidarbavęs korporacijos "Intel" darbuotojas Biswamohan Pani turės kalėti trejus metus dėl dokumentų vagystės. Konfidencialią informaciją, kurios vertė siekė šimtus milijonų JAV dolerių, B. Pani savo darbo "Intel" metu perdavė konkuruojančiai kompanijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs "Intel" darbuotojas Bostono mieste taip pat išklausė teismo verdiktą, kuriuo jam skirti dveji metai lygtinai ir $17,5 tūkst. bauda. Šių metų balandžio mėnesį kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl sukčiavimo.

Prokurorai paskelbė, jog 36-metis Biswamohan Pani parsisiuntė slaptus dokumentus iš "Intel" duomenų bazės 2008 m. gegužės mėnesį, o tai padarė iš karto po to, kai sužinojo apie atleidimą iš darbo. Korporacija konfidencialią informaciją įvertino nuo 200 iki 400 mln. JAV dolerių suma. Kompanijos "Intel" atstovai patys aptiko informacijos nutekinimo atvejį ir teisėsaugai nurodė į nusikaltusį asmenį.

Įdomu tai, jog iš "Intel" pasitraukęs B. Pani įsidarbino kompanijoje AMD. Tiesa, pastaroji nieko nežinojo apie neteisėtus naujojo darbuotojo veiksmus, be to, visaip talkino prokurorams, kurie tik šiais metais pagaliau sulaukė kaltinamo nuosprendžio buvusio "Intel" darbuotojo atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: