Prie "Facebook" ištakų stovėjęs Peter Thiel pardavė 20 mln. "Facebook" akcijų  (0)

Savo srityje gerai žinomas IT kapitalistas Peter Thiel atspėjo socialinio tinklo "Facebook" akcijų kainos kritimą ir praėjusios savaitės pabaigoje pardavė apie 20 mln. kompanijos vertybinių popierių, kurių kaina svyravo nuo $19,69 iki $20,70 už vienetą. Tokiu būdu, verslininkas už įvykdytus sandorius gavo nei daug, nei mažai – apie $400 mln.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Peter Thiel bendradarbiavimas su "Facebook" prasidėjo dar 2004 metais, kai jis tapo vienu iš socialinio tinklo investuotojų: tuomet į plėtrą buvo investuota apie 500 tūkst. JAV dolerių. Nežiūrint į tai, jog verslininkas pardavė didžiąją dalį jam priklaususių vertybinių popierių, P. Thiel dar pasiliko apie 5,6 mln. "Facebook" akcijų.

Priminsime, jog rugpjūčio 16 d. baigėsi trijų mėnesiu moratoriumas, kuris numatė, jog negalima parduoti "Facebook" akcijų, praėjus 3 mėnesiams po socialinio tinklo akcijų IPO procedūros. Taigi dabar ankstyvieji investuotojai įgavo galimybę parduoti savo akcijas. Pranešama, jog greitu metu baigsis ir kiti draudimai, taigi rinkoje jau spalio mėnesį galima pamatyti laisvai cirkuliuojant apie 1,32 mlrd. "Facebook" akcijų. Ir jei kritimas tęsis toliau, socialiniam tinklui tai gali baigtis tikrai liūdnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: