„Marks & Spencer“ naujovė – iš organinių ir antrinių žaliavų pasiūtas kostiumas  (5)

Ar galima pagaminti kostiumą iš perdirbtų ir panaudotų žaliavų? „Marks & Spencer“ naujasis švarko ir kelnių komplektas yra viena iš tokių naujovių, kuri prisideda prie visame pasaulyje dedamų pastangų mažinti anglies dioksido kiekį. Gamintojai teigia, kad tai yra „ekologiškai draugiškiausias kostiumas pasaulyje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiam produktui pagaminti buvo naudojama Global Organic Textile (GOTS) standartus atitinkanti sertifikuota ekologiška vilna. Pamušalas gaminamas iš perdirbtų plastikinių butelių ir perdirbto poliesterio drobės. Kostiumui taip pat pakartotinai naudotos sagos, kišenės ir juostos, kartu su perdirbto poliesterio etiketėmis.

Didžiosios Britanijos universalinės parduotuvės atstovų teigimu, tai pirmas kartas, kai toks sudėtingas drabužis buvo pagamintas iš tvarių medžiagų. Nors buvo siekiama sukurti visiškai „žalią“ produktą, tačiau kostiumo stilingumas taip pat nebuvo pamirštas.

Markas Sumneris, tvarių žaliavų ekspertas „M & S kompanijoje“, užtikrina, kad jų sukurtas produktas, iš tiesų, yra vienas iš „žaliausių“ drabužių, kuris taip pat dar yra ir labai stilingas.

Kostiumo etiketėje pateiktas Quick Response (QR) kodas. Jis leis išmaniųjų telefonų naudotojams sužinoti daugiau apie drabužį ir jį sudarančias medžiagas.

Kostiumas yra priskiriamas M & S „Savile Row“ kategorijai. Šį gaminį bus galima įsigyti tiek internete, tiek ir parduotuvėse jau nuo ateinančio rugsėjo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)