Gandai: tarp „Apple“ ir „Google“ vyksta slaptos derybos?  (9)

Įtikinama, nors ir ne galutinė kompanijos „Apple“ pergalė prieš „Samsung“ JAV San Chosė teisme parodė, jog reikia atsižvelgti ne į Temidę, o į „Apple“ ir jos tam tikrą dominavimą rinkoje. Galbūt todėl kompanija „Google“, baimindamasi panašaus scenarijaus, pradeda neoficialiai derėtis su kompanija iš Kupertino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia kompanijai artimi šaltiniai, kuriuos cituoja naujienų agentūra „Reuters“, „Apple“ ir „Google“ vadovai – Tim Cook ir Larry Page – praėjusią savaitę telefonu vedė nežinomos paskirties derybas. Į šį pokalbį taip pat buvo įtraukti ir žemiausios grandies atstovai, kurie, kaip teigiama, ir nutekino minėtąją informaciją. Naujienos šaltinis mano, jog kampanijos bando ne teismine tvarka pasiekti susitarimo dėl eilės ginčijamų klausimų, vienas iš kurių gali nulemti operacinės sistemos „Google Android“ ateitį.

Teisminiame kare tarp ir „Samsung“ ir „Apple“ kompanija iš P. Korėjos iš dalies kovojo ir kaip „Google“ atstovė, kadangi nesėkmingai, kaip konstatavo prisiekusiųjų teismas, bandė atremti puolimą prieš „Android“ dizaino elementus. „Samsung“ pralaimėjimas atveria „Apple“ kelią puolimui prieš paieškos gigantą „Google“. Pastaroji, beje, taip pat turi pretenzijų paketą kompanijai iš Kupertino. Iš esmės, ieškinį prieš „Apple“ įformino kompanija „Motorola Mobility“, priklausanti „Google“.

Trumpai tariant, abiejų kompanijų vadovai dabar tikrai turi apie ką pasikalbėti. Jei susitarti nepavyktų, stebėsime žymiai žiauresnį spektaklį, nei matėme kovoje tarp „Apple“ ir „Samsung“. Operacinė sistema „Android“ šiuo metu yra populiariausia pasaulyje mobilioji programinė platforma, o tai labai nepatiko vienam iš „Apple“ įkūrėjų ir ilgamečiam jos vadovui Steve'ui Jobsui, o kartu ir dabartiniam vadovui Timui Cookui. Gandų žiniomis, tiek Larry'is Page'as, tiek ir Timas Cookas rodo norą susitarti. Dialogas greičiausiai bus pratęstas ir kitą savaitę.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)