„Google“ bando parduoti nereikalingus „Motorola Mobility“ padalinius  (0)

Kompanijos „Motorola Mobility“ („Motorola“ padalinio, užsiimančio išmaniųjų telefonų ir kitos vartotojiškos technikos kūrimu) pirkimas paieškos gigantui „Google“ kainavo įspūdingus 12,5 mlrd. USD. Ir tuomet, ir dabar analitikai teigė, jog „Motorola Mobility“ interneto milžinui patiko visų pirma, dėl įspūdingo 17 000 patentų ir 7500 patentinių paraiškų portfelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa kita, įskaitant mobiliųjų įrenginių gamybos padalinį, kompanija „Google“ gavo kaip savotišką balastą.

Po sandorio užbaigimo, kuris įvyko šių metų gegužės mėnesį, „Google“ ėmėsi veiksmų, kurie leistų atsikratyti nereikalingos naštos. Po peiliu pateko du trečdaliai „Motorola Mobility“ padalinių, dauguma jų – už JAV ribų, o darbo iš viso neteks apie 4000 kompanijos darbuotojų. Šiuo metu, kaip teigia naujienų agentūra „Bloomberg“, kompanija „Google“ derasi dėl „Motorola Mobility“ padalinio „Home Business", užsiimančio TV priedėlių gamyba.

Pirkėjų paieška, kaip teigia su situacija susipažinę anoniminiai šaltiniai, užsiima tarpininkas – kompanija „Barclays Plc“. Galima pirkinio kaina – 2 mlrd. $, nors prieš trejus metus pati „Motorola“ už savo „Home Business“ padalinį norėjo gauti bent trigubai daugiau. Kompanijai „Google“, nors ji ir susidomėjusi „išmaniosios TV“ verslo plėtra, tai yra pateisinamas žingsnis, kadangi jos asortimente jau yra TV priedėlis su OS „Android“ – „Nexus Q“. Tikėtina, jog paieškos gigantui nereikalingas padalinys, dubliuojantis jau turimus resursus. Taip palengvėjusi „Motorola Mobility“ galės susitelkti į pagrindine veikla – aukščiausio lygio išmaniųjų telefonų kūrimą, o visa tai turėtų leisti lengviau konkuruoti su pagrindiniais varžovais, iš kurių didžiausiu matoma korporacija „Apple“.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: