„Intel Haswell“ procesoriai gali sugadinti spartinimo mėgėjų nuotaikas?  (2)

Panašu, kad spartinimo mėgėjai gali būti nusivylę ateinančios kartos „Intel Haswell“ procesoriais. Kalbame ne apie prastą prigimtinį šių procesorių spartinimo potencialą, bet apie „Intel“ pasirinkimą valdant energijos aprūpinimą luste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šaltinio “Fudzilla“, „Intel“ ketina iš esmės pakeisti šiais laikais nusistovėjusį procesorių įtampos valdymą. Kompanijos planuose slypi PLL įtampos reguliatorių pakeitimas FIVR įrenginiu (angl. Fully Integrated Voltage Regulator), kuris būtų integruotas į patį pagrindinio mikroprocesoriaus (CPU) lustą. „Intel“ teigimu, toks sprendimas leistų smarkiai supaprastinti „Haswell" platformos energijos aprūpinimo dizainą bei šiek tiek sumažinti pačios platformos kainą. Tiesa, neaišku kaip šis sprendimas gali paveikti spartinimo potencialą ir juo užsiimančių mėgėjų nuotaikas, mat modifikuoti į patį lustą integruotą įtampos reguliatorių yra kur kas sunkiau nei tą padaryti, kuomet jis yra prilituotas prie pagrindinės plokštės (PCB).

Belieka tikėtis, jog „Intel“ neapleis spartinimo mėgėjų ir galbūt su nauju dizainu net galėtų pristatyti programinę įrangą, leidžiančią keisti CPU įtampą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: