DARPA robošuo sugrįžo, ir – ne vienas (Video)  (3)

Grėsmingasis Pentagono padalinio DARPA robotizuotas šuo „Big Dog“, kurį projektuoja ir tobulina robotikos centras „Boston Dynamics“, sugrįžo į viešąją erdvę ir demonstruoja naujausius savo sugebėjimus. Galbūt dabar jo judesiai ne tokie bauginantys, tačiau vis tiek šiurpoki. Dvigubai šiurpiau, kad dabar tokių nešulinių šunų – jau du.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robošuo kuriamas jau šešerius metus. Per tą laiką jis mokėsi ir išmoko daug: išsilaikyti ant kojų risnojant ledu, purvu, nenuvirsti gavus smūgį į šoną, laipioti nestabiliai žemės paviršiun atremta plokšte ir pan. – ką ir bekalbėti apie paprastą bėgiojimą pievomis ar smėlio kopomis.

Tiesa, oficialus robotizuotos sistemos pavadinimas – „Legged Squad Support System“ („Kojuota būrio aprūpinimo sistema“ arba sutrumpintai LS3). Sistemos paskirtis – žygiuoti kartu su karių būriu raižytomis vietovėmis ir nešti būrio reikmenis.

Žinoma, „Didžiajam Šuniui“ iki realios tarnybos dar reikia daug ko išmokti. Tačiau progresas, lyginant su ankstesniais robošuns pasiekimais – akivaizdus. Bene svarbiausias naujosios šuns versijos privalumas – ji bene dešimtsyk tylesnė už triukšmingas ankstesniąsias versijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)