Rusija ketina blokuoti portalą „YouTube“  (23)

Naujas prieštaringai vertinamas Rusijos žiniasklaidos įstatymas gali būti panaudotas blokuoti šalyje vaizdo įrašų portalą „YouTube“, kuriame įkeltas vienas antiislamiškas filmas išprovokavo kruvinas riaušes musulmonų pasaulyje, antradienį perspėjo ryšių ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai skamba kaip pokštas, tačiau dėl šio vaizdo įrašo... Rusijoje gali būti blokuojamas visas „YouTube “, – sakoma ministro Nikolajaus Nikiforovo žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis atkreipė dėmesį į lapkričio 1 dieną įsigaliosiančio įstatymo, turinčio apsaugoti nepilnamečius nuo ekstremistinės ir kitokios pavojingos informacijos, straipsnius, leidžiančius vyriausybei blokuoti visą portalą dėl vienintelio jo puslapio turinio.

Dėl šio įstatymo protestavo Rusijos internetinės paieškos milžinė „Yandex“, savo pagrindiniame puslapyje pavaizdavusi juodą „cenzūros“ juostą, taip pat internetinės enciklopedijos „Wikipedia“ rusiškas portalas, kuris buvo parai uždarytas, kai ginčijamas teisės aktas buvo svarstomas parlamente.

30 metų N.Nikiforovas, kuris yra jauniausias ministrų kabineto narys, iš pradžių kritikavo šį įstatymą, tačiau vėliau sakė palaikantis pataisas, sutrumpinusias priežasčių, dėl kurių tinklalapis gali būti uždarytas, sąrašą, atsižvelgiant į interneto paslaugų bendrovių spaudimą.

Rusijos federaliniai prokurorai pirmadienį nurodė, kad kreipsis į teismą, prašydami įtraukti Jungtinėse Valstijose sukurtą mėgėjišką filmą „Musulmonų nekaltumas“ (Innocence of Muslims) į ekstremistinės medžiagos sąrašą, kai vienas senatorius paragino uždrausti šią kino juostą.

Rusijoje teismo sprendimo pakanka, kad prieštaringai vertinamas turinys patektų į draudžiamos ekstremistinės medžiagos sąrašą, į kuriuos jau yra pakliuvę kai kurie islamo ir krikščionybės tekstai.

Vyriausybinė žiniasklaidos priežiūros institucija pirmadienį nurodė „primygtinai rekomenduojanti“ interneto operatoriams blokuoti prieigą prieš minėto filmo, nelaukiant teismo sprendimo.

Filmas, apie kurį iš pradžių mažai kas žinojo ir kurį matomai sukūrė vienas nedidelis JAV krikščionių ekstremistų judėjimas, praeitą savaitę išprovokavo virtinę kruvinų protestų musulmonų pasaulyje. Tarp smurto aukų buvo JAV ambasadorius Libijoje ir trys jo bendradarbiai.

Antradienį 12 žmonių, daugiausiai užsieniečių, žuvo mirtininkei detonavus sprogmenų prikrautą automobilį Kabule, kai pro šalį važiavo užsieniečius darbininkus vežantis mikroautobusas. Viena Afganistano islamistų kovotojų grupuotė prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį ir pareiškė, kad tai kerštas už islamą įžeidusį filmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)