Išmanusis lagaminas riedės iš paskos (Video)  (9)

„Hop!“ išmanusis lagaminas išpildys seną dažnai keliaujančių žmonių svajonę: kad tik nereikėtų visur tampytis tų prakeiktų lagaminų. Madride gyvenantis dizaineris Rodrigas Garcia Gonzalezas pagamino išmaniojo lagamino prototipą, kuris automatiškai rieda paskui savo šeimininką ar šeimininkę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas žino, kaip nepatogu klaidžioti po nepažįstamą oro uostą, vienoje rankoje spaudžiant aplanką su dokumentais, o kita įsikibus į lagamino rankeną.  O jei lagaminas ne vienas? Gonzalezo išrastas „Hop!“ išmanusis lagaminas turi tris belaidžio ryšio modulius, kurie valdomi išmaniajame telefone įdiegtos specialios programos naudojant „Bluetooth“ ryšį. Juo perduodamus duomenis apdoroja lagamino mikrovaldiklis, apskaičiuojantis išmaniojo telefono padėtį ir atitinkamai kontroliuojantis lagamino apačioje sumontuotą dviejų vikšrų važiuoklę.

Pasak išradėjo, „Hop!“ programinė įranga leidžia vienu metu naudoti iškart kelis tokius lagaminus, kurie vorele važiuotų paskui savo šeimininką ar šeimininkę. Jei išmaniojo telefono „Bluetooth“ signalas pradingtų ar būtų sutrikdytas, telefono savininkas apie tai būtų perspėtas garsiniu signalu, o pats lagaminas iškart užsirakintų. „Hop!“ lagamino dydis (55 x 40 x 20 cm) atitinka daugelio keleivinių lėktuvų salonuose įrengtų rankinio bagažo lentynų išmatavimus.

Išradėjas teigia, kad lagamino važiuoklė ir kita įranga tik nežymiai padidina paties lagamino masę, tačiau konkretūs skaičiai nepateikiami. Šiame vaizdo siužete galima pamatyti  „Hop!“ galimybių pristatymą:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)