Eric Schmidt: mūšis tarp "Google" ir "Apple" lems industrijos ateitį (Video)  (8)

Kompanijos "Google" direktorių tarybos pirmininkas Eric Schmidt pareiškė, jog kitais metais pasaulyje bus jau daugiau nei vienas milijardas įrenginių su operacine sistema "Android". Toks pareiškimas, matyt, ne tuščios pagyros, atsižvelgiant į tai, kad pasaulyje jau yra aktyvuota daugiau nei pusė milijardo "Android" įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu portalui AllThingsD, Eric Schmidt priešpriešą tarp "Apple" ir "Android" pavadino „viską nuspręsiančiu mūšiu“ visoje industrijoje. "Google" atstovo, kuris kažkada buvo ir "Apple" valdybos narys, teigimu, šuo metu "Android" išmaniųjų telefonų yra „maždaug keturis kartus daugiau“ nei "Apple" mobiliųjų įrenginių, o kasdien yra aktyvuojama iki 1,3 mln. įrenginių. Esant tokiems tempams, 2013 m. maždaug kas septintas pasaulio gyventojas bus „android‘izuotas“.

Be pagyrų savo kompanijai ir jos mobiliajai operacinei sistemai, E. Schmidt atsakė ir į eilę svarbių klausimų. Tame tarpe, jis pažymėjo, jog kompanija "Facebook" tapo pirmąja, kuri rado „efektyvų būdą vartotojams pranešti apie save visam pasauliui“, ir kad analogiškus būdus įgyvendins kitos trys pirmaujančios technologijų kompanijos: "Amazon", "Apple" ir "Google". Kartu su "Facebook", jo manymu, jie sudaro „Keturių gaują“. "Microsoft" į ją neįeina, kadangi, E. Schmidt teigimu, ši kompanija „seniai jau nėra sukūrusi ko nors nuostabaus“ tose rinkos srityse, kuriose „Keturių gauja“ dabar jaučiasi karaliais.

Eric Schmidt taip pat teigė, kad socialiniam tinklui "Google+" kuriamas "Facebook Connect API" analogas, kad sandoris dėl "Yahoo" ir "Google" paieškos sistemų srityje greičiausiai neįvyks, net ir jei "Yahoo" vadove tapo išeivė iš "Google": „Manau, jie gana smarkiai susaistyti kontraktu su "Microsoft" “, – pažymėjo jis.

"Google" atstovas gana neapibrėžtai pasisakė apie "Microsoft" planus pasirodyti planšetinių kompiuterių rinkoje, greitai pervesdamas kalbą nuo "Microsoft" „monopolinio“ verslo modelio (kuris kompanijai kainavo daug laiko ir resursų, kovojant su konkurentais ir antimonopolinėmis institucijomis) prie "Google" „naujojo modelio“. Pastarasis numato, kad yra gausybė partnerių (netgi žinant, kad "Google" dabar valdo aparatinių sprendimų gamintoją "Motorola Mobility"): „Motorola negaus pranašumo prieš Samsung… Kadangi mums reikia daugybės įvairių partnerių“.

Daugiau–mažiau detalią interviu stenogramą galima rasti čia, tuo tarpu žemiau galite pamatyti ir vaizdo klipą:

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: