Tyrimas: kas penktas lietuvis prie savo kompiuterio buvo prijungęs užkrėstas duomenų laikmenas  (8)

Neseniai „Kaspersky Lab“ užsakymu atliktos vartotojų apklausos duomenimis, Lietuvoje dažnai kompiuteriai užkrečiami išimamomis duomenų saugojimo priemonėmis (optiniais diskais arba atminties USB nešikliais) – tai patyrė 23 proc. Lietuvos vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netgi kai vartotojas retai naudojasi internetu ir yra tikras, kad jo kompiuteriui negresia su tinklu susijusios problemos, iš kolegų, draugų ar šeimos narių gautas užkrėstas nešiklis gali pradanginti svarbią informaciją.

Be to, gana dažnai vartotojai praranda duomenis juos siųsdami nelaidžiais tinklais, konkrečiai Wi-Fi. Dabar viešojo maitinimo ir kitos viešosios vietos lankytojams siūlo atvirus prieigos taškus, dažnai nereikalaujančius prisijungimo slaptažodžio ir šifravimo. Tai reiškia, kad prie jų prisijungti gali kiekvienas, o kenkėjas nesunkiai perims ir išanalizuos duomenų srautą.

Kaip paaiškėjo per apklausą, Lietuvoje neapsaugotais viešaisiais tinklais bent retsykiais naudojasi 51 proc. nešiojamųjų kompiuterių savininkų ir 54 proc. išmaniųjų telefonų turėtojų. Pakankamai grėsminga statistika liudija, kad vartotojai neįvertina nemokamo Wi-Fi tinklo pavojaus.

Informacijos perėmimo atvejų nesunku išvengti – tereikia nesinaudoti atvirais nelaidžiais tinklais ir rinktis apsaugotas prieigos vietas. Be to, geriau naudotis patikima antivirusine programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)