"Google" publikavo savo duomenų centrų nuotraukas ir vaizdo klipą (Video)  (3)

Korporacija "Google" suorganizavo projektą „Where the Internet lives“, kuris leidžia interneto vartotojams pažvelgti į visų žiniatinklio „šventųjų šventovės“ vidų – patalpas su kompanijos serveriais. Nuo šiol jose galima netgi virtualiai pasivaikščioti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažvelgti į duomenų centro fotografijas, nuo kurių paieškos gigantas nuėmė žymą „Visiškai slaptai“, galima puslapyje google.com/about/datacenters/gallery. Nuotraukose, kurių autorius yra Connie Zhou, galima matyti korporacijos inovacinius techninius sprendimus, o taip pat personalą ir vietas, kurių dėka ir funkcionuoja visa "Google" virtualioji infrastruktūra.

Be to, kompanija internete patalpino vaizdinę medžiagą, kurioje matyti Lenuare esantis duomenų centras (Šiaurės Karolina, JAV). Čia galima viską detaliai išžvalgyti, pasitelkiant tarnybą "Google Street View". Kiekvienas vartotojas gali virtualiai pakeliauti po minėtą duomenų centrą: įeiti per pagrindinį įėjimą, pakilti laiptais, pasukti į dešinę nuo stalo teniso stalo ir, praėjus koridorių, patekti į mašinų salę. Arba tiesiog pasivaikščioti aplink pastatą, kad būtų galima pamatyti energiją taupančią aušinimo sistemą, kuri tarnauja skaičiavimų komplekso labui.

Reikia pažymėti, jog "Google" vis tik labai atsargiai žiūri į savo duomenų centrų saugumą ir juose naudojamų technologijų apsaugą. Tam, kad būtų išlaikytos paslaptys, "Google" inžinieriams dažnai tenka aptarnauti serverius... visiškoje tamsoje. Būtent tokio originalaus aptarnavimo metodo "Google" laikosi duomenų centre, kurį paieškos gigantas nuomojasi iš kompanijos "Equinix". Duomenų centro patalpose nėra nė vienos lemputės, ir techniniam personalui tenka naudotis šalmais su žibintuvėliais kaip tikriems šachtininkams.

Spintos, kuriose yra serveriai, turi delno atvaizdo skenerius, o įrangos aptarnavimas vyksta akylai stebint vaizdo kameroms. Tokio gana paranojiško elgesio priežastimi tapo būtinybė dalintis duomenų centro erdvę su kitomis interneto kompanijomis, kurios taip pat naudojasi "Equinix" paslaugomis. Tokių originalių serverinių sprendimų naudojimas – tai pranašumo prieš konkurentus garantas, todėl "Google" priemonės ne tik jai pačiai, bet ir nemažai daliai kitų kompanijų yra suprantamos.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)