"Google" grasina pašalinti Prancūzijos žiniasklaidos tinklapius iš paieškos sistemos  (6)

Kompanija „Google“ pagrasino pašalinti Prancūzijos žiniasklaidos priemones iš rezultatų, kuriuos pasiūlo kompanijos paieškos sistema. Tai greičiausiai yra atsakomoji priemonė į Prancūzijos valdžios iniciatyvą įvesti mokestį už prisijungimą prie tam tikrų interneto puslapių, informuoja BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Vokietijos vyriausybė šalies parlamentui pateikė įstatymo projektą, pagal kurį „Google“ turės mokėti nustatytą mokestį Vokietijos leidybos įmonėms už nuorodas į jų straipsnius, esančius internete. Valdininkai teigia, kad „čia kalbama apie elementarų autorių teisių pripažinimą“. Prancūzijos valdžia nutarė palaikyti kolegų iniciatyvą.

Savo ruožtu JAV interneto paieškos sistemos vadovybė su tokiais reikalavimais kategoriškai nesutinka. Pasak jos, nuorodos nukreipia į tekstus, kurie jau yra laisvai prieinami.

Grupės laikraščių savininkai tvirtina, kad jų pelnas pastebimai sumažėjo dėl augančios interneto šaltinių konkurencijos, tuo tarpu „Google“ uždirba didžiulius pelnus iš reklamos, rodomos kartu su paieškos rezultatais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: