"Google" rinkos vertė ketvirtadienį smuko per 20 mlrd. JAV dolerių. Kalta spausdinimo klaida?  (2)

„Gooogle“ ketvirtadienį keliomis valandomis anksčiau laiko paskelbė savo finansinius trečiojo ketvirčio rezultatus, kurie nepateisino investuotojų lūkesčių, praneša BBC. Tačiau ko gero įdomiausias faktas yra tai, jog bendrovės teigimu dėl vėliau įvykusio akcijų vertės smukimo ko gero kalta finansinėje ataskaitoje įsivėlusi spausdinimo klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sparčiai smunkančią akcijų kainą bandyta gelbėti pristabdžius prekybą jomis, tačiau tai nepadėjo – pasibaigus prekybai jų vertė sumenko 8 proc.

„Google“ samdoma finansinė konsultacinė kompanija „RR Donnelley“ pusketvirtos valandos anksčiau numatyto laiko išplatino pranešimą su finansiniais rezultatais, kurio viršuje buvo pažymima, kad „laukiama Larry citatos“ – omenyje turėtas „Google“ vadovas Larry Page‘as.

Pranešime nurodyta, kad kompanijos pajamos padidėjo iki 11,3 mlrd. dolerių (pernai tuo pačiu laikotarpiu – 7,5 mlrd. dolerių), tačiau pelnas sumenko penktadaliu iki 2,18 mlrd. dolerių. Analitikai prognozavo geresnius finansinius rezultatus, todėl vos pasirodžius šiai informacijai „Google“ akcijų kaina smuko, o kol susizgribta sustabdyti prekybą jų vertė sumenko 9 proc.  Po kurio laiko prekyba buvo atnaujinta ir jų kaina nežymiai padidėjo, bet užsidarius biržai tebebuvo 8 proc. mažesnė nei prekybos pradžioje.

Vėliau internete pasirodė patikslinanti informacija, jog JAV akcijų rinkos priežiūros tarnybą pasiekęs laiškas buvo išsiųstas su neišbaigta finansine ataskaita ir joje likusiomis teksto surinkimo klaidomis. Kol kas dar nėra detalizuota, kokios konkrečiai tai buvo klaidos.

L.Page‘as atsiprašė investuotojų už painiavą ir pažymėjo, kad ketvirtis buvo pakankamai geras. „Aš išties džiaugiuosi mūsų progresu kuriant nuostabiai paprastą, intuityvią „Google“ aplinką visose platformose“, – sakė L.Page‘as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: