Meksikoje "iFone" kėsinasi išstumti "iPhone" iš rinkos  (4)

Meksikos telekomunikacijų bendrovė „iFone“ pasiekė teisinę pergalę prekės ženklų mūšyje prieš amerikiečių milžinus „Apple“ ir jų populiariausią produktą „iPhone“ - labai panašu, kad tai meksikiečiams suteiks teisę išmelžti nemažą pinigų sumą iš kultinių telefonų gamintojų, rašo heraldsun.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pareiškime Meksikos bendrovė paskelbė, kad bylą, amerikiečių iniciatyva prasidėjusią dar 2009 metais, teismas išsprendė būtent „iFone“, o ne „Apple“ naudai. Prieš trejus metus JAV bendrovė kreipėsi į teismą dėl to, kad panašiai skambantys pavadinimai glumino vartotojus.

„iPhone“ Meksikos rinkoje buvo pristatyti 2007 metais. Tuo tarpu Meksikos telekomunikacijų paslaugas teikianti bendrovė, pavadinta „iFone“, buvo registruota 2003 metais.

„Tai yra trečias kartas, kai „Apple“ pralaimi, ir tai parodo teisinę tiesą: „iFone“ turi pilną teisę naudoti savo prekės ženklą“, rašoma pareiškime.

„iFone“ atstovaujantis teisininkas Eduardo Gallartas laikraščiui „Milenio“ sakė, kad „Apple“ už „iPhone“ vardo naudojimą turės išmokėti kompensaciją Meksikos bendrovei.

Kompensacijos dydis neskelbiamas, tačiau E. Gallartas sakė, kad teisiškai numatyta apatinė riba yra 40 proc. nuo paslaugos, pažeidžiančios taisykles, pardavimo kainos.

Bendrovės „Pod Legal“ teisės direktorius Jamie White'as pažymėjo, jog prekės ženklų teisėje „iPhone“ ir „iFone“ yra identiški, nes jie sutampa fonetiškai.

Tačiau „iPhone“ ir „iFone“ byla pateikia labai svarbią pamoką.

„Meksikoje, JAV ir kai kuriose kitose valstybėse prekės ženklų teisė numato, kad registruotas prekės ženklas gali būti pašalintas iš prekės ženklų registro, jei prekės ženklo savininkas trejus metus verslo veikloje prekės ženklo nenaudoja. „Apple“ ketino pašalinti „iFone“ ženklą iš registro dėl jo nenaudojimo, o „iFone“ prekės ženklo savininkas sugebėjo įrodyti savo ženklo naudojimą verslo veikloje. Todėl „iFone“ ženklas iš registro šalinamas nebuvo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)