Programišiai skelbia karą Rusijos valdžiai  (5)

Visame pasaulyje įsilaužimais į vyriausybinius tinklapius garsėjanti programišių grupuotė „GhostShell" skelbia karą Rusijos valdžiai. Programišiai skelbiasi, kad ieškos slaptos Rusijos institucijų informacijos ir ją skelbs internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie deklaruoja, kad „Rusija per ilgai buvo tironija“. Taip pat entuziastai kritikuojama korupciją, Rusijos atskirtis nuo pasaulio, rašo newsru.ru.

Kibernetinį karą programišiai nori pradėti paskelbdami įvairių vyriausybinių sąskaitų duomenis. Jie nori paskelbti 2, 5 milijonų sąskaitų informaciją. „GhostShell" neva turi nemažai slaptų Rusijos struktūrų, tokių kaip FSB, dokumentų, skelbia lenta.tu, cituodama programišių pranešimą.

Rugpjūtį ši programišių grupė prisiėmė atsakomybę už daugiau kaip 100 įsilaužimų įvairiose pasaulio šalyse. Jie deklaravo kovojantys prieš bankus ir politikus. Programišiams per pasaulines tinklapių atakas pavyko įsilaužti į bankų, biržų, privačių asmenų, valstybinių organizacijų, mokslininkų tinklapius ir asmeninę informaciją. Todėl manoma, kad programišiai gali disponuoti dideliu kiekiu slaptos ir svarbios informacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)