„Microsoft Surface": kiek vietos kaupiklyje lieka vartotojui?  (8)

Visai neseniai analitikai suskaičiavo, kiek gi kainuoja planšetinio kompiuterio „Microsoft Surface“ komponentai. Pasižymėjo „Microsoft“ planšetė ir kitoje srityje: gamintojas nusprendė paaiškinti, kur dingsta laisva kaupiklio vieta (tą jau spėjo pastebėti pirmieji „Surface“ savininkai).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo to, jog pervedimas iš dešimtainės į dvejetainę sistemą sumažina kaupiklių talpą nuo 32 GB iki 29 GB bei nuo 64 GB iki 59 GB. Dar papildomus 5 GB „suvalgo“ operacinei sistemai „Windows“ atstatyti („recovery“ funkcija) skirta vieta, o pačiai operacinei sistemai ir jos programoms „atpjauti“ dar 8 GB. Tokiu būdu, „Microsoft“ tvirtinimu, vartotojui yra prieinama tik 16 GB laisvos vietos, jei perkama planšetė „Surface“ su 32 GB kaupikliu, arba 46 GB laisvos vietos, jei kalbėtume apie 64 GB modelį. Laimei, „Microsoft Surface“ leidžia prijungti ne tik USB duomenų kaupiklį, tačiau pasinaudoti ir „microSD“ atminties kortelių paslaugomis. Be to, vartotojas turi visą teisę pasinaudoti keliomis dešimtimis nemokamų gigabaitų, esančių „debesų“ talpykloje „SkyDrive“, taigi didelių problemų dėl trūkstamos talpos vartotojui kilti neturėtų.

Taip pat jau žinome, kad pagrindiniu šios planšetės komponentų tiekėju yra „Samsung“, kuri, matyt, dabar turi daugiau laiko bendrauti su kitais užsakovais po to, kai „Apple“ bando palaipsniui mažinti savo priklausomybę nuo šio korėjiečių gamintojų. Teigiama, kad „Surface RT“ komponentų savikaina yra 271$, tuo tarpu kai bazinio modelio su 32 GB kaupikliu ir Wi-Fi moduliu kaina – 499$, taigi galima kalbėti apie tikrai neblogą pelno maržą, jei neatsižvelgtume į galimas išlaidas reklamai, logistikai ir t. t.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(25)
(0)
(8)

Komentarai (8)