Lankstūs išmaniųjų telefonų ekranai gali pasirodyti jau kitais metais  (2)

Pasak įtakingo JAV leidinio „Wall Street Journal“, lankstūs išmaniųjų telefonų ekranai vis labiau artėja prie to taško, kai bus pradėta masinė jų gamyba. Leidinyje rastame straipsnyje rašoma, jog Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ jau baigia plėtoti tokio tipo ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lankstusis išmaniojo telefono ekranas, skirtingai nuo įprastų, naudos ne stiklą, tačiau plastiką. Tokie ekranai, bet jau teoriškai, turėtų keletą pranašumų prieš įprastus, pagamintus iš stiklo. Kaip „Wall Street Journal“ teigė vienas IT analitikas, tokie ekranai teoriškai neturėtų sudužti, juos pažeisti būtų sunkiau, o jų pagaminimo kaštai būtų mažesni, nei dabar naudojamų ekranų.

Nors žodis „lankstus“ išties skamba įdomiai ir intriguojančiai, bent jau pirmieji „Samsung“ lankstūs ekranai, kurie turėtų pasirodyti kitų metų antroje pusėje, nebus tokie jau lankstūs, jog iš jų būtų galima padaryti ką nors stebinančio, tačiau pradžioje šie ekranai gali būti naudojami ne dėl to.

Kaip jau minėjome, kompanijas ypač gali sudominti tai, kad tokie lankstūs ekranai, pagaminti iš plastiko, kainuos mažiau, bus mažiau pažeidžiami telefono, sakykime, kritimo atveju bei bus lengvesni. Tiesa neramina vienas aspektas - kol kas nėra aišku, kaip tokie ekranai, pagaminti iš plastiko, atvaizduos vaizdą, lyginant su esamai, stiklu paremtais ekranais, nes realių prototipų, kurie jau būtų visiškai netoli masinės gamybos išmaniesiems telefonams, nesame matę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(0)
(19)

Komentarai (2)