Net 75 procentai AMD parduotų procesorių – APU tipo  (0)

Nežvelgiant į tą faktą, jog lustų gamybos milžinas AMD ir vėl prarado šiek tiek rinkos dalies savo aršiausiam konkurentui „Intel“, kompanija turi kuo džiaugtis. Atrodo, jog jos pasirinkta hibridinių centrinių procesorių kryptis iš tiesų pasiteisino ir įgauna vis didesnį pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo rinkos tyrimų bendrovė „Mercury Research“, trečiajame šių metų ketvirtyje net 75 procentai visų parduotų AMD procesorių buvo APU tipo. Tokie procesoriai, kaip žinia, turi ne tik įprastą vieną ar daugiau skaičiuojamųjų branduolių, tačiau ir integruotą grafikos branduolį.

Populiariausia APU procesorių serija iš AMD pusės buvo „Zacate“, kuri eikvoja ypač mažai energijos ir yra pritaikyta pigiems internetiniams nešiojamiesiems, staliniams ir viskas viename kompiuteriams. Minėta APU procesorių serija sudarė netgi 39 procentus visų AMD pardavimų.

Žvelgiant į įprastus centrinius procesorių, šie tesudaro viso labo 25 procentus visų pardavimų, o naujesni AMD produktai perkami labai vangiai. Skaičiai paprasti: senąja architektūra pagrįstų „Phenom II“ serijos procesorių buvo parduota dvigubai daugiau, nei „FX“ serijos paremtų naujesne „Bulldozer“ architektūra. Nors skaičių nėra, teigiama, kad „FX“ serijos procesorių, paremtų naujausia „Vishera“ architektūra, pardavimai taipogi nėra ypatingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(22)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: