Planšetiniai kompiuteriai jau kitais metais aplenks nešiojamuosius  (7)

Rinkos stebėtojo „DigiTimes“ analitikai prognozuoja, jog kitais metais bus parduota net 210 milijonų planšetinių kompiuterių. Tai reiškia, jog pirmą kartą istorijoje planšetiniai kompiuteriai aplenks nešiojamuosius kompiuterius, tačiau kalbant apie pardavimus, yra ir kita medalio pusė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nurodoma, jog iš 210 milijonų parduotų planšetinių kompiuterių kitais metais tik 140 milijonų bus vardiniai, ar kitaip iš žinomų gamintojų, o net 70 milijonų bus iš įvairius vardus naudojančių vietinių Kinijos gamintojų, kurių planšetiniai kompiuteriai kainuoja keletą kartų pigiau, nei vardiniai.

Kalbant apie girdėtus produktus, tikėtina, jog „Google Nexus“ planšetinių kompiuterių šeimai ir toliau seksis gana neblogai, o štai „Apple“ rinkos dalis kris iki 55 procentų. Jei pridėsime ir vietinių Kinijos gamintojų pardavimus, „Apple“ rinkos dalis bus dar mažesnė ir sieks tik 37 procentus.

„Google Android“ taps pačia populiariausia planšetinių kompiuterių operacinė sistema iš esmės dėl to, kad ją naudoja visi be išimties vietiniai Kinijos gamintojai. Šiuo metu daugiausiai rinkos turi „Apple iOS“, tačiau „DigiTimes“ analitikai pažymi, jog tam artėja pabaiga ir situacija iOS atžvilgiu vis blogės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(14)

Komentarai (7)