Operacinei sistemai „Windows 1.0“ sukako 27 metai  (0)

Spalio 26 d. kompanijai „Microsoft“ tapo didelių vilčių išsipildymo pradžia – tuomet buvo pristatyta operacinė sistema „Windows 8“, tačiau visai neseniai pats kompanijos prezidentas Steve Ballmer pripažino, kad su naujos platformos pardavimais sekasi ne taip, kaip norėtasi (aišku, buvo surasti ir viso to kaltininkai – OEM kompiuterių gamintojai). O ar dar kas nors prisimena, jog buvo ir „Windows 1.0"?…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt šiuo metu ir viso „Windows“ padalinio nuotaikos ne pačios geriausios, ypač po paskutinių naujienų apie “Windows Phone 8" užgriuvusias problemas.

Antra vertus, kai kada tenka tiesiog pamiršti bėdas ir prisiminti gerus įvykius. Vienu iš tokių tapo užvakarykštė diena, lapkričio 20-oji. Būtent tą dieną, tik jau 1985 metais, įvyko operacinės sistemos Windows 1.0 debiutas.

„Microsoft Windows 1.0“ tapo pirmuoju kompanijos iš Redmondo bandymu pasiūlyti vartotojams grafinę sąsają su „multitasking“ (darbo keliomis programomis vienu metu) galimybe, kuri turėjo visiems laikams pakeisti žmonių bendravimą su kompiuteriu. Žinoma, operacinė sistema buvo labai paprasta, o nemažai vartotojų tuomet apie ją kalbėjo kaip apie fasadinę MS-DOS pusę (iš esmės, taip ir buvo). Antra vertus, joje pasirodė tokios naujos programos, kaip laikrodis, kalendorius, užrašų knygutė, kalkuliatorius ir kai kitos.

Reikia pažymėti, jog atnaujinimas „Windows 1.02“ pasirodė jau po metų – 1986 m. gegužės mėnesį, ir ši operacinė sistema tapo tarptautine „Windows“ versija. Šį pasiekimą dar labiau sutvirtino versija „Windows 2.0“, debiutavusi 1987 m. gruodžio 9 d.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(0)
(18)
Bendrinti

Komentarai (0)

Susijusios žymos: